Za 0,15 BTC ili 4,78 ETH možete kupiti nešto totalno posebno – HTC Exodus 1

blank

HTC Exodus 1, prvi blockchain mobilni telefon, može se kupiti isključivo za kriptovalute BTC i ETH.

HTC je nakon nedavne najave prvog na svijetu blockchain mobitela Exodus 1 i službeno predstavio uređaj koji će zaintrigirati sve vlasnike kriptovaluta. Po prvi put kao sredstvo plaćanja prihvaćaju se samo digitalne valute BTC ili ETH, a predviđena isporuka je tijekom prosinca 2018. Early access verzija HTC-ovog blockchain telefona dostupna je na htcexodus.com u 34 zemlje (SAD, Tajvan, Hong Kong, Singapur, Novi Zeland, UK, Austrija, Norveška i ostale europske zemlje).

HTC Exodus 1 sadrži zaključano područje unutar uređaja koje je zaštićeno od sustava Android. ”Secure enclave” će čuvati ključeve vaših kripto podataka, bez obzira radi li se o valutama ili
nezamjenjivim tokenima (non-fungible token, NFT), ili u budućnosti – svih vaših digitalnih podataka. HTC je razvio jedinstveni mehanizam Social Key Recovery, u slučaju krađe ili gubitka uređaja, ili ako zaboravite svoje ključeve. Radi se o jednostavnom i sigurnom načinu oporavka izgubljenih ključeva.

blankTime ste sigurni da HTC ni na koji način ne pohranjuje vaše ključeve na središnjem mjestu – čime korisnik zadržava punu kontrolu pristupa u svakom trenutku. HTC korisniku omogućuje odabir nekoliko pouzdanih kontakata, od kojih svaki treba preuzeti aplikaciju za upravljanje ključem. Korisnikova datoteka (seed) tad se, korištenjem tajnog algoritma, dijeli i šalje pouzdanim kontaktima. U slučaju potrebe, korisnik može ponovno dobiti pristup svojim sredstvima.

Kako se radi o „Early access“ verziji uređaja Exodus, HTC poziva kriptografe i programere iz cijelog svijeta da se priključe Exodus zajednici i pomognu poboljšati snagu ove sigurne enklave. Ključni faktor u ovom „Early access“ razdoblju jest pozvati zajednicu na uključenje u projekt te od nje dobiti povratnu informaciju koja će doprinijeti daljnjem poboljšanju novčanika i sigurne pohrane, u koju je svrhu HTC postavio Telegram kanal “HTC Exodus (Official)”.

“Prošlo je 10 godina od predstavljanja prvog HTC Android telefona i gotovo 10 godina od predstavljanja Bitcoina i Genesis Blocka. Exodus 1 je temeljni element kripto interneta. Kako bi digitalna imovina i decentralizirane aplikacije dosegle svoj potencijal, vjerujemo da mobilni uređaji trebaju postati glavnim točkama distribucije. Radujemo se partnerstvu s programerima u blockchain zajednici koje ćemo uvesti u ovu viziju,” rekao je Phil Chen, Decentralized Chief Officer u HTC-u.

blankU sljedećem koraku jačanja tehnologije, HTC će uskoro predstaviti API-je koji će nezavisnim programerima omogućiti korištenje “ Exodus 1” hardvera kako bi zaštitili ključeve i potpisne transakcije. HTC će predstaviti Zion key management API I SDK novčanika partnerima koji dijele ovu viziju – kako bi proširio ekosustav blockchaina i izgradio temelj sigurnosti i povjerenja.

HTC proširuje blockchain ekosustav stvaranjem telefona namijenjenog decentraliziranim aplikacijama i sigurnosti. Pojava Bitcoina i Ethereuma donijela je pojam digitalne oskudice (“digital scarcity”) i nezamjenjivih tokena (“non-fungible tokens, NFT). Exodus 1 je značajan prvi korak u stvaranju platforme i distribucijskog kanala za kreativce koji stvaraju jedinstvena digitalna dobra.

Ostanite ukorak s timom HTC EXODUS prateći novi vlog Phil Chena i njegovog tima:

 

Specifikacije uređaja HTC Exodus 1:

Radna memorija: 6 GB
Interna memorija: 128 GB
OS: Android O
Aplikacijski procesor: Qualcomm Snapdragon 845
Izdržljivost: Certifikat otpornosti na prašinu i vodu IP68, zajamčena zaštita u vodi do dubine 1,5 m do 30 minuta
Ekran: 6-inčni Quad HD+ ekran omjera stranica 18:9
Stražnja kamera: 12 MP + 16 MP dual glavna kamera s visoko kvalitetnim zumom, 4K video 60 fps
Prednja kamera: 8 MP dual s prirodnim Bokeh efektom
Baterija: 3500 mAh