Zagrebačka banka uskoro ukida onaj plavi token

blank

Sad već desetljećima korišteni fizički token bit će za korisnike Zabe zamijenjen mobilnim koji je dostupan u pametnom telefonu

Od 15. veljače 2024. Zagrebačka banka ukida fizički token čime prestaje mogućnost korištenja fizičkim tokenom. Na raspolaganju će korisnicima bankarstva biti m-token (mobilni token) koji korisnici aplikacije mZaba već imaju u svojim pametnim telefonima, kao uslugu unutar aplikacije on-line bankarstva.

Prema informacijama iz Zagrebačke banke, kako stoji na web stranici, m-token će biti praktičniji, sigurniji i dostupniji. Iskoristite mogućnost besplatnog ugovaranja mobilnog tokena koji u potpunosti zamjenjuje fizički te omogućuje nesmetan rad s prethodno navedenim aplikacijama. Nalazit će se u vašem mobilnom uređaju zbog čega je praktičniji, sigurniji i dostupniji.

Token služi za identifikaciju korisnika i potvrdu izvršenja transakcija on-line bankarstvom putem interneta, potvrdu sigurne kupnje karticama putem interneta te prijavu u sustav e-Građani. Za korištenje m-tokenom potreban je mobilni uređaj s operativnim sustavom iOS (Apple), Android ili Harmony (Huawei EMUI) te pristup internetu.

Iz Zabe napominju kako fizički token neće biti potrebno vraćati u poslovnice, a ako se m-tokenom do sada niste koristili možete ga aktivirati pozivom na broj 01/3789 785.

blank