Zar to postoji?! Smartphone bez pristupa internetu

blank

Moguće je, pametni telefon bez pristupa internetu zaista postoji. Nije pokvaren, ispravan je.

Pametni telefon bez pristupa internetu izgleda poput uobičajenog pametnog telefona: ima veliki ekran, nema tipke ispod ekrana, pokreće ga operativni sustav Android. Ali, nema pristup mobilnom internetu niti se može spojiti na wireless mrežu.

Radi se o Samsungu Galaxy J2 Pro, modelu iz osnovne Samsungove serije pametnih telefona koja je u posljednjoj generaciji itekako napredovala u izradi (metalno kućište) i kvaliteti kamere. Oznaka Pro je jedino čudna u nazivu Samsungovog “ne-internet telefona” jer smo na tu oznaku unatrag 10-15 godina navikli kao na podizanje ljestvice u svakom pogledu.

blankSamsung Galaxy J2 Pro mogao bi biti idealan mobitel za djecu odnosno roditelje koji svojoj djeci ne žele kupiti “mobitel na tipke” jer žele imati kontakt s njima, ali ne žele da njihova djeca imaju kontakt s internetom. I po tome je ovo zaista idealan mobitel, a istovremeno i štedi jer nema straha od dječje zaigranosti pristupom na društvene mreže, YouTube, Snapchat na kojima megabajta i gigabajta nikad dovoljno. Mogao bi J2 Pro biti idealan mobitel za vašu baku ili vašeg djeda koji želi biti moderan, imati touchscreen telefon, ali koji će služiti za pozive i SMS poruke.

blankZnamo da postoje i oni paranoidni korisnici koji smatraju da ih se prisluškuje i nadzire u svemu što rade pa su i takvi kupci ciljna skupina ovog Samsunga. Ipak, ovaj model nije baš bez modernih tehnologija poput dvije kamere koje su ipak ugrađene. Ostaje jedino pitanje nadogradnje softvera, ukoliko to poželite. Možda se spajanjem mobitela na računalo može obaviti nadogradnja. Saznat ćemo to ako nam telefon dopadne u ruke, a cijena za Samsung Galaxy J2 Pro je 199.000 korejskih wona odnosno oko 1100 kuna.

blankKarakteristike Samsunga Galaxy J2 Pro su sljedeće:
– četverojezgreni čipset na 1,4 GHz
– 1,5 GB RAM
– 4,9-inčni qHD Super AMOLED ekran
– baterija kapaciteta 2600 mAh
– kamere od 8 megapiksela (stražnja) i 5 megapiksela (prednja)

blank

Pogledajte video, na korejskom jeziku:

https://youtu.be/qJ7lHrzTIws