Zbog koronavirusa nikad lošija prodaja pametnih telefona

blank

Kako su se prodavali pametni telefoni u prvom tromjesečju 2020. godine, za vrijeme najžešće epidemije koronavirusa u svijetu

Podaci koje su IDC i Strategy Analytics zasebno objavili pokazuju da je u prosjeku tijekom prvog tromjesečja 2020. godine u svijetu isporučeno 275,4 milijuna jedinica, u usporedbi s 321,4 milijuna jedinica tijekom Q1 u 2019. godini.

Ovo je najveći pad prodaje pametnih telefona u prvom tromjesečju, otkad se prati prodaja, a potražnja je opala zbog lockdowna koji je zahvatio veći dio svijeta. Problem je i u Kini, u zemlji koja je činila četvrtinu globalnih isporuka pametnih telefona. U trenucima kad je Kina počela ublažavati mjere ograničenja, u drugim dijelovima svijeta se počelo s uvođenjem mjera.

Prodaja pametnih telefona u prvom tromjesečju 2020:
1. Samsung 58,3 milijuna
2. Huawei 48,8 milijuna
3. Apple 37,9 milijuna
4. Xiaomi 28,5 milijuna

I dok je Xiaomi, zahvaljujući indijskom tržištu, u prvom tromjesečju ove godine zadržao broj isporučenih telefona, ostali proizvođači su imali veći pad. Apple je imao najnižu stopu pada, zahvaljujući najviše modelima iz serije iPhone 11. Nedavno predstavljeni iPhone SE mogao bi povećati broj isporuka.