VR aplikacija za poslovanje na daljinu

blank

Vive Sync aplikacija za suradnju na daljinu i sastanke bit će tijekom 2020. godine dostupna u beta verziji, besplatno za tvrtke i zaposlenike koji surađuju na daljinu

HTC Vive lansira besplatnu beta verziju VR aplikacije Vive Sync koja omogućuje poslovanje na daljinu, s ciljem poboljšanja produktivnosti i suradnje među globalno udaljenim zaposlenicima. Vive Sync je siguran i intuitivan VR alat za suradnju koji omogućuje unutarnjim i vanjskim timovima da se sastaju u virtualnom prostoru.

„Za razliku od bilo kojeg drugog alata ili medija, VR ima mogućnost povezivanja i angažiranja udaljenih timova i zaposlenika kao da su zajedno u istoj prostoriji“, rekao je David Sapienza iz HTC Vivea, AVP za razvoj i produkciju sadržaja. „Vive Sync omogućava kolegama i partnerima širom svijeta interakciju u zajedničkom virtualnom prostoru, povećavajući produktivnost, suradnju i emotivnu interakciju tima. Budućnost rada ubrzano postaje sve globalnija i udaljenija, a VR je rješenje potrebno za uspjeh u novoj stvarnosti.“

blank

Vive Sync podržava do 30 sudionika istovremeno, omogućava korisnicima održavanje internih kreativnih sastanaka, on line rasprave u učionicama, virtualne konferencije za novinare ili čak prodajne prezentacije. Integrirani s OneDriveom, sudionici mogu lako dijeliti materijale izravno sa svog poslužitelja poput video datoteka, PowerPoint prezentacija i 2D i 3D materijala. Važne odluke i informacije mogu se dijeliti izvan Synca, snimanjem zaslona ili bilješkom glasa u tekst.

Pomoću mobilne aplikacije Sync Avatar Creator, dostupne u App Storeu i Google Playu, sudionici mogu kreirati personalizirane i dinamične avatare osmišljene po svojoj želji koji će im služiti kao digitalna reprezentacija. Punim praćenjem tijela avatari sudionika prenose stvarni govor tijela, prenoseći na taj način kolegama potpunu i nepodijeljenu pažnju. Vive Sync također podržava Tobii eye tracking za prirodnije interakcije s virtualnim kolegama ili klijentima, snimanje pokreta očiju sudionika kako bi oživjeli sastanke. Sustavi poput Vive Pro Eye-a nude ovu tehnologiju ugrađenu izravno u naglavni sustav.

blank

Tijekom razdoblja besplatne beta verzije, tvrtke će imati pristup svim značajkama koje su trenutno dostupne u Vive Syncu, uključujući sljedeće:

– Podrška za OneDrive – sigurno i lako učitavanje te dijeljenje internih datoteka u i iz aplikacije. Dijeljenje PowerPoint, PDF datoteka, videozapisa i slika na velikom zaslonu dvorane za sastanke.
– Pregled 3D modela – Prijenos 3D modela i rangiranje uzlazno ili silazno radi detaljnih internih pregleda.
– Prilagođeni dizajn avatara – poboljšano iskustvo uranjanja uz personalizirane avatare stvorene po želji korisnika.
– Osobne bilješke – govor u tekst i snimke zaslona osiguravaju spremanje informacija i nakon izlaska iz VR-a.
– 3D crtanje – tumačenje modela i datoteka ili držanje improvizirane sesije na ploči.
– Konferencijski stolovi i sjedala – Okupljanje oko poznatog stola za konferenciju ili sazivanje sastanaka ovisno o broju sudionika sastanka.
– Sudjelovanje PC-a bez VR-a – Dopuštanje sudionicima bez VR sustava da se pridruže sastanku putem PC preglednika.
– Podrška VIVE Ekosustavu – Vive Sync kompatibilan je sa svim VIVE uređajima, uključujući samostalne i PC VR sustave.

blank

Vive Sync će nastaviti dodavati više značajki i usluga. Buduće nadogradnje uključuju:

– Proširenu kompatibilnost hardvera – Podrška za veći VR ekosustav uključujući Oculus Rift, Oculus Quest, Windows Mixed Reality i Valve Index uređaje.
– Kontrolu domaćina – Potpuna kontrola nad velikim sastancima i okupljanjima te smanjivanje distrakcija značajkama kao što su prigušivanje sudionika ili zaključavanje određenih značajki.
– Snimanje sesija – Snimanje cijelih sastanaka za dijeljenje sa sudionicima koji nisu mogli prisustvovati.

blank