Život po mjeri: Samsung će naše domove i budućnost učiniti boljim

blank

Samsung potvrđuje svoju predanost transformaciji života korisnika kroz održivost, najavljeno je na događaju Bespoke Life 2023

Treće godišnje izlaganje najnovijih ažuriranja Bespoke linije prošlo je u znaku Samsungove predanosti transformaciji života korisnika kroz održivost, povezivost i dizajn.

Jong-Hee (JH) Han, potpredsjednik, CEO i voditelj DX (Device eXperience) odjela u tvrtki Samsung, rekao je kako „Samsung kroz Bespoke Life odražava predanost tvrtke da naše domove i budućnost učini boljim zahvaljujući inovacijama kućanskih uređaja koje svakodnevno koristimo. Uvođenjem novih i kreativnih načina da korisnici skroje život po svojoj meri, naši najnoviji proizvodi i rješenja omogućuju svima da uživaju u održivijem, povezanijem i elegantnijem načinu života.“

blank

SmartThings AI Energy Mode

Kako bi potaknuo održiviji život tijekom faze korištenja proizvoda Samsung nastavlja širiti usluge koje uštedu energije čine jednostavnom. Zbog toga će ove godine pet novih Bespoke uređaja, uključujući hladnjake, perilice i sušilice rublja, perilice posuđa i klima-uređaje, kao i Samsung Eco Heating System, sadržavati nadograđenu verziju značajke SmartThings AI Energy Mode koja će uskoro biti dostupna u 65 zemalja.

Osim promicanja smanjenja emisije ugljika i potrošnje energije, Samsung nastavlja aktivno sudjelovati u borbi protiv onečišćenja mikroplastikom.

Less Microfiber Filter

Samsung Bespoke Life koncept nastao je iz uvjerenja da su kućanski uređaji ključni za stvaranje održivije budućnosti. Najavljen je Less Microfiber Filter, jednostavno rješenje za smanjenje emisije mikroplastike tijekom ciklusa pranja rublja.

Nakon razvoja ciklusa pranja rublja koji smanjuje ispuštanje mikrovlakana do 54%, Samsung i Patagonia ponovno su se udružili kako bi predstavili Less Microfiber Filter. Less Microfiber Filter može uhvatiti do 98% mikrovlakana koja se otpadnu tijekom ciklusa pranja rublja.

blank

Kada se koristi za pranje dva kilograma rublja četiri puta tjedno, filtar može pomoći u smanjenju ispuštanja do 132 grama mikroplastike po osobi godišnje — što je količina jednaka otprilike osam
plastičnih boca od 500 ml.

Od nabave i proizvodnje do distribucije, upotrebe i recikliranja, Samsung redizajnira svaku fazu životnog ciklusa proizvoda kako bi smanjio potrošnju energije i emisije ugljičnog dioksida (CO2). Primjeri nastojanja tvrtke da reciklira više resursa uključuju upravljanje centrom za reciklažu zatvorenog ciklusa, ugradnju bioplastičnog materijala iz otpadnog ulja u skladišne spremnike Bespoke hladnjaka i širenje upotrebe recikliranih ribarskih mreža.

Nakon što su proizvodi proizvedeni, isporučuju se korisnicima u ekološkom pakiranju tvrtke Samsung, koje je početkom ove godine počelo zamjenjivati plastičnu traku papirom.

Skrojiti život „po svojoj mjeri“

Optimiziranjem uređaja tako da pojednostave i osnaže vašu rutinu te jačanjem povezivosti duž cijele linije proizvoda i širenjem AI na više kategorija proizvoda, Samsung stvara put ka novoj eri hiperpovezanog doma.

Kombinirajući najnovija Samsung SmartThings poboljšanja i AI tehnologiju, Bespoke proizvodi nude besprijekorno automatizirano iskustvo doma, ono u kojem uređaji uče obrasce korištenja korisnika i pružaju personaliziranu automatizaciju na temelju njihove konfiguracije pametnog doma i stila života.

Kako bi potrošačima olakšao uživanje u tim iskustvima, Samsung je najavio integriranu Wi-Fi podršku u svim novim Bespoke uređajima. Tako će povezivost postati standard u svim linijama Samsung uređaja u nadolazećim godinama.

15 kategorija Bespoke proizvoda

Tri milijuna Bespoke hladnjaka koji su prodani diljem svijeta od predstavljanja linije potvrđuju velik interes korisnika za uređaje koji nude više mogućnosti i funkcionalnosti od starih standarda. Danas ova promjena u načinu razmišljanja o tome što kućanski uređaji trebaju nuditi korisnicima nastavlja definirati Bespoke dizajn – pristup dizajnu koji postaje sve dinamičniji i izraženiji svaki put kada se proširi na novu kategoriju proizvoda.

blank

Od ove godine Bespoke linija uključuje ukupno 15 kategorija proizvoda dostupnih potrošačima u 52 zemlje. Svako proširenje linije proizvoda predstavlja priliku za zadovoljavanje više životnih stilova i potreba.

Imajući to na umu, Samsung proširuje svoju liniju Bespoke hladnjaka predstavljanjem Bespoke 4-Door Flex s Family Hub+ kao i novim modelima s vertikalnom podjelom i gornjim zamrzivačem.
Bespoke 4-Door Flex s Family Hub+ ima 32-inčni zaslon osjetljiv na dodir bez okvira koji je gotovo dvostruko veći od prethodnog modela i uključuje još praktičnije i zabavnije multitasking funkcije.

Novi modeli sa vertikalnom podjelom i gornjim zamrzivačem kombiniraju najnapredniju Samsung tehnologiju za pohranu hrane s elegantnim i minimalističkim prednjim modulima dostupnim u raznim bojama i završnim obradama.

Pogledajte snimku događaja Bespoke Life 2023: