Znatko: interaktivna medijska platforma s više od 11.000 odgovora

blank

Znatko obilježava svoj 8. rođendan, a pitati ga možete bilo što – na primjer, kako prebaciti fajl s mobitela na mobitel

Jedina hrvatska interaktivna medijska platforma za pitanja i odgovore Znatko postoji od 7. prosinca 2013. godine. Kroz osam godina prikupljeno je više od 7000 tema (pitanja) koje imaju više od 11.000 odgovora. Znatko je virtualno mjesto na kojem svatko može postaviti pitanje koje ga muči i dobiti odgovor od drugih korisnika.

Digitalna medijska platforma Znatko je nastala po uzoru na svjetski poznati servis Quora i među programerima popularan Stack Overflow koji su prvenstveno na engleskom jeziku. Izrasla prvenstveno na pitanjima i odgovorima pisanim hrvatski jezikom, sastoji se od mnoštva tematski organiziranih javno dostupnih pitanja i odgovora na zanimljive svakodnevne teme.

Zanima li vas što je to umjetna inteligencija, kako prepoznati PC računalo zaraženo virusom, koji je najbolji parfem za muškarce ili koliko dugo traje baterija kalkulatora odgovore ćete pronaći na Znatko.com, platformi koja mjesečno bilježi 100.000 jedinstvenih posjetitelja, od kojih je više od 1000 registrirano u korisničkoj bazi.

blank

Baza javnih odgovora se od prošlog (pandemijskog) ljeta utrostručila, a broj pitanja udvostručio. Neka pitanja imaju i više odgovora, a na čitatelju je da odabere kojem vjeruje više dok cijelo vrijeme svaki registrirani korisnik može postaviti bilo koje pitanje Znatkovoj zajednici, ali i komentirati sva postojeća pitanja i odgovore.

Kako bi se podignula kvaliteta odgovora na Znatku i pitanja bila bliža mnogim priznatim stručnjacima, Znatko je nastavio s ranije započetom serijom intervjua pod nazivom “Znatkov stručni intervju”. Intervjui su vođeni s ekspertima iz različitih područja interesa određenih prema Znatkovim rubrikama (npr. Tehnologija, Hrana i piće, Zdravlje i medicina, Poslovanje, Obrazovanje, Djeca i roditeljstvo, Politika, Pravo…). Među intervjuiranima su Velimir Srića, Nik Titanik, Hrvoje Bujas, Tajana Barančić, Dario Marčac, Hrvoje Prpić i mnogi drugi.

Velika novost na ovoj medijskoj platformi širokog spektra tema je interna opcija razmjene poruka između svih korisnika – osim kroz javne profilne poruke svi korisnici Znatka od sada mogu međusobno privatno komunicirati uz zadržavanje (bez prikazivanja) privatnih kontakt informacija drugom korisniku s kojim privatno komuniciraju. Novom opcijom razmjene privatnih poruka Znatko je dobio još jednu značajku karakterističnu za društvene mreže današnjice.

Naslovnica Znatka sadrži trenutno najzanimljivije teme, a najnovije teme na Znatku pogledajte pod Novosti.

blank