ZTE Axon 30 – nova generacija pametnog telefona s kamerom ispod ekrana

blank

Nakon prvog na svijetu mobitela s kamerom ispod ekrana, ZTE Axon 20, dolazi njegov nasljednik koji je pokazan na MWC 2021

Zaslon i fotografija dva su razvojna pravca buduće evolucije pametnih telefona. ZTE se dokazao kao trendsetter stvarajući novi segment pametnih telefona s kamerama ispod zaslona. Zahvaljujući nadogradnji vodećih tehnologija kamera ispod zaslona, tvrtka je dodatno ubrzala proces komercijalizacije pametnog telefona s kamerom ispod zaslona. ZTE Axon 30 svojim će korisnicima donijeti nezapamćeno novo iskustvo.

blank

Kako bi postigao najbolju ravnotežu između performansi zaslona i oblika zaslona, ZTE je prevladao brojne tehničke izazove i donio kvalitativni skok u nevidljivosti prednje kamere i performansama zaslona, pogonjen neprestanim inovacijama i nadogradnjama u šest osnovnih tehnologija. To uključuje posebnu matricu piksela, jedinstvene upravljačke krugove, neovisni čip zaslona, prednju kameru, interni algoritam za selfie fotografije te kameru s velikim pikselima ekvivalentno 2,24 um.

blank blank

Područje na ekranu na kojem je smještena kamera ima veliku gustoću piksela od 400 ppi. To može pružiti bolje performanse zaslona uz održavanje visoke propusnosti i poboljšanu vizualnu integraciju sa zaslonom u cjelini. Omogućena je sinkronizacija između prednje kamere i uobičajenog područja prikaza, obećavajući tako prirodniji prijelaz između njih.

blank

ZTE Axon 30 je i prvi pametni telefon s kamerom ispod ekrana uz osvježavanje ekrana od 120 Hz i 360 Hz brzinu uzorkovanja dodirom. Opremljen je 6,62-inčnim AMOLED zaslonom i omjerom zaslona 20,5: 9 u kino omjeru, u kombinaciji s DTS: X Ultra uronjenom 3D audio tehnologijom. Pametni telefon svojim korisnicima nudi iskustvo gledanja filmova visoke kvalitete. Zaslon pokriva 100% raspon boja DCI-P3 i podržava 10-bitnu dubinu boja i 1,07 milijardi boja.

To je prvi pametni telefon u cijelom svijetu koji je potvrđen s tri mjerodavna certifikata zaštite očiju: TUV, SGS i UL. Zaslon ZTE Axona 30 može učinkovito smanjiti zračenje plavog svjetla, zaštititi vid i podržati DC zatamnjenje kako bi se smanjio vizualni umor uzrokovan treperenjem zaslona, pružajući korisnicima više mogućnosti za brigu o očima.

blank

Pokreće ga 5G čipset Snapdragon 870G s maksimalnim taktom rada osam procesorskih jezgri do 3,2 GHz. Na stražnjoj se strani nalazi četverostruka kamera od 64 megapiksela, zatim širokokutna od 8 megapiksela, makro i dubinska. Podržana je dvostruka video stabilizacija na glavnoj i širokokutnoj kameri.

Debljine 7,8 mm i mase od 189 grama, ZTE Axon 30 ima bateriju od 4200 mAh te 65-vatno brzo punjenje, uz trostruki sustav hlađenja. Nakon predstavljanja za kinesko tržište, ZTE Axon 30 bit će predstavljen i za svjetsko tržište.

blank