Aplikacije za slanje poruka smanjuju moguće frustracije

blank

Mlađa populacija signalizira da im je s bankama i ovim sektorom lakše komunicirati putem aplikacija za slanje poruka

Korištenje aplikacije s kojom se korisnici već ugodno osjećaju može poboljšati korisničko zadovoljstvo i ojačati odnose s demografskom skupinom mlađih korisnika. Općeprihvaćena popularnost aplikacija za slanje poruka među mlađom populacijom signalizira da im je lako komunicirati s bankama putem tih aplikacija, što smanjuje moguće frustracije koje dolaze s usvajanjem nove komunikacijske platforme.

Berina Tanović, direktorica prodaje u Rakuten Viberu, otkriva kako banke korištenjem chatbota za pomoć korisnicima mogu iskoristiti sve prednosti koje aplikacije za slanje poruka pružaju. Chatboti omogućuju automatiziranu podršku 24 sata dnevno za uobičajene upite i probleme, poput stanja računa, povijesti transakcija i plaćanja računa.

Berina Tanović, direktorica prodaje u Rakuten Viberu, foto: LinkedIn
Berina Tanović, direktorica prodaje u Rakuten Viberu, foto: LinkedIn

Ovo korisniku i banci štedi vrijeme te osigurava da mlade osobe dobiju instantnu pomoć kakvu i očekuju u digitalnom dobu. Chatboti su također iznimno popularni diljem svijeta: interni podaci Vibera pokazuju da je prošle godine razmijenjeno 12 milijardi poruka putem botova u aplikaciji.

Kroz mobilne aplikacije je dostupno pružanje 1-na-1 razgovora između banaka i potrošača, personalizirane podrške i pomoći. Ovo je posebno važno jer 62% potrošača smatra da tvrtke mogu bolje personalizirati njihovo iskustvo.

blank

Omogućavanje korisnicima da odaberu usluge izravno putem aplikacija za slanje poruka čini ih praktičnim i dostupnim. 70% potrošača traži veću praktičnost od korisničke podrške i omogućavanje jednostavnog pristupa svim potrebnim informacijama (i to na jednom mjestu).

Prema statistikama, 75% potrošača želi da im tvrtke šalju podsjetnike za sastanke i uplate, a 78% korisnika želi ažuriranja o dostavi različitih narudžbi. Aplikacije za slanje poruka pružaju dijeljenje ažuriranih informacija o dostavi kreditnih kartica, transakcijama, stanju računa i drugim važnim obavijestima.

Berina Tanović ističe omogućavanje korisnicima da izravno putem aplikacija za slanje poruka obavljaju plaćanje računa i usluga. Viber omogućuje različitim brendovima da integriraju plaćanja u za jednostavno i besprijekorno korisničko iskustvo.

blank