Galaxy nadzorni panel za sigurnost i privatnost

blank

Nove tehnologije poput umjetne inteligencije i generativne umjetne inteligencije donose uzbudljive mogućnosti, ali što je s privatnošću i sigurnošću?

U tvrtki Samsung vjeruju da korisnici trebaju imati potpunu sliku kada su u pitanju vaši osobni podaci. Transparentnost, izbor i kontrola moraju biti u središtu mobilnog iskustva. U ovom visoko digitaliziranom svijetu sigurnost i privatnost važniji su nego ikada te korisnici trebaju imati potpunu kontrolu nad svojim uređajima.

U Samsungu se fokusiraju na pružanje rješenja koja vam omogućuju potpunu kontrolu i nadzor u pogledu načina na koji se vaši podaci koriste.

Security & Privacy Dashboard

Nadzorni panel za sigurnost i privatnost omogućuje vam potpunu kontrolu nad podacima, uključujući to tko ih vidi i kako se koriste. Koristeći intuitivno i jednostavno sučelje možete pregledavati, stvarati i ažurirati dozvole za aplikacije, kontrole i funkcije dijeljenja podataka, što vam omogućuje učinkovitu kontrolu nad podacima i prilagodbu iskustva prema vlastitom nahođenju.

Nadzorni panel također donosi pregled svih podataka koji mogu biti potencijalno izloženi opasnosti, intuitivno prikazujući sigurnosni status sigurnosnih stavki. Odabirom izbornika Postavke te zatim Sigurnost i privatnost (Settings > Security and privacy) možete brzo i jednostavno pritiskom na gumb promijeniti postavke kako biste upravljali potencijalnim opasnostima.

blank

Stavke su poredane prema prioritetu funkcija koje bi mogle imati najznačajniji utjecaj na vašu sigurnost na mreži – poput zaključavanja zaslona, sigurnosti računa, rješavanja situacije izgubljenog uređaja putem funkcije Find My Mobile, sigurnosti aplikacija i ažuriranja.

Također se možete igrati s funkcijama za dodatno poboljšanje privatnosti uređaja, poput prekidača za pristup međuspremniku (Clipboard Access). Uključivanje ove funkcije – odlaskom na Settings, zatim Security i traženjem prekidača “Alert when clipboard accessed” znači da ćete svaki put kada aplikacija zalijepi nešto iz međuspremnika, dobiti obavijest.

Pronađi moj telefon (Find my Mobile / Samsung Find)

S Find My Mobile i Samsung Find ne morate se više brinuti hoće li osobni podaci vašeg uređaja dospjeti u pogrešne ruke. Jednom kada je aktivirana funkcija Find My Mobile, Samsung Find vam omogućuje da locirate, zaključate pa čak i izbrišete podatke uređaja kako biste kreirali zaključavanje pristupa.

blank

Možete pronaći svoj uređaj čak i ako nije povezan na mobilnu mrežu, sve dok je uključen. Putem Samsung Find možete pronaći ne samo svoj Galaxy telefon – već i svoje Galaxy slušalice, tablete, satove i druge uređaje. Do toga ćete doći na sljedeći način:

Postavke > Sigurnost i privatnost > Zaštita izgubljenog uređaja (Settings > Security and privacy > Lost
device protection)