Kako se koristi paketomat Hrvatske pošte?

blank

Već neko vrijeme su u mnogim hrvatskim kvartovima postavljeni paketomati u kojima je moguće preuzeti pošiljku odnosno poslati ju te vratiti

Ako nećete sljedeći dan biti kod kuće u vrijeme kada bi vam poštar trebao donijeti paket, a u blizini vašeg doma ili posla se nalazi paketomat to može biti najbolja solucija, ako ne želite čekati dan iza planirane dostave i odlazak u poštanski ured po nepreuzetu pošiljku.

Dobijete li putem SMS poruke informaciju o vremenu primitka paketa na vašu adresu postojat će i opcija preusmjeravanja paketa na paketomat, ukoliko je to dostupno. Kroz sučelje na posta.hr možete vidjeti tko vam šalje pošiljku te očekivano vrijeme dostave.

blank

blank

Odaberite preusmjeravanje u paketomat i nakon što dobijete vrijeme od kada će paket biti dostupan na lokaciji odabranog paketomata uputite se prema njemu. Na ekranu odaberite preuzimanje paketa, slanje paketa ili plaćeni povrat. Upišite kod koji vam je poslan, nakon odabira preusmjeravanja paketa. Moguće je obaviti i plaćanje karticom, ukoliko je pošiljka s otkupninom.

Od pomoći će vam pri preuzimanju biti i strelica na zaslonu koja prikazuje u kojem se smjeru nalazi vaš paket, što je zgodno, uz prikazanu poziciju pretinca u kojem se paket nalazi. Zatim iz pretinca preuzmite paket.

blank

blank

blank

blank

blank

blank