Prvi test: isprobali smo novi Samsung Galaxy S21

blank

Nešto je novo, a nešto je staro na novom Samsungu Galaxy S21 kojeg smo isprobali u ljubičastoj boji s 256 interne memorije

O novom Samsungu Galaxy S21 većina toga se već zna: novi je model za čak 500 kuna cijenom povoljniji nego prethodnik Samsung Galaxy S20, u pakiranju debljine oko 3 centimetra nalaze se samo USB Type-C kabel i iglica za otvaranje SIM utora, a nema više niti proširive memorije, koja kod testnog modela iznosi 256 GB. S21 dolazi i u izvedbi sa 128 GB.

blank

Radna memorija je 8 GB, dakle kao i kod modela iz 2020. godine, zadržana je dijagonala ekrana od 6,2 inča, ali je ekranu smanjena rezolucija s quad HD na fullHD+. Na stražnjoj se strani sada nalazi plastika pa nakon dugo godina svoj novi smartphone možete koristiti i bez zaštitne maske.

Zadržana je ista trostruka kamera u kombinaciji 12 megapiksela (glavna kamera) + 12 megapiksela širokokutna + 64-megapikselni telefoto senzor koji omogućuje do 30x hibridni zum. Usporedili smo kameru s prošlogodišnjim modelom, a sitne razlike odnosno unaprjeđenje se mogu primijetiti u izuzetno lošim svjetlosnim uvjetima. Tada će Galaxy S21 ipak imati nešto bolju preciznost detalja, nakon što ih zumiramo na samoj fotografiji.

S21 smo fotkali pored podloška za čaše, a ne pored prave gramofonske ploče
S21 smo fotkali pored podloška za čaše, a ne pored prave gramofonske ploče

Neke novosti dolaze i u samoj kameri, a o njima ćete čitati u našem opširnijem testu Samsunga Galaxy S21 čija je cijena 6499 kuna (memorijska verzija sa 128 GB).

Pogledajte naš video test koji se od 6. veljače 2021. u emisiji Novi milenij emitira na televizijama širom Hrvatske: