TEST GONET.TV: Pametni telefon konačno je zamijenio televizor

blank

Televizijski sadržaj bilo kad i bilo gdje glavna je premisa koju promiče i koju ćete u praksi dobiti korištenjem GONET.TV usluge

Ako nemate televizor ili ne želite na njemu više ništa gledati, ali želite biti u tijeku s novostima u televizijskim dnevnicima, turskim serijama, pogledati film praktički bez reklama ovo je rješenje za vas.

GONET.TV je usluga gledanja televizije u krevetu, u pokretu, u tramvaju, u kadi dok se kupate, a može biti i odličan način za uspavljivanje gledanjem dosadnog televizijskog programa. S uslugom smo se družili dva mjeseca svaki dan, ali baš svaki dan.

blank

Zbog prirode posla ne stignemo gledati televiziju u terminima u kojima idu emisije koje pratimo. Da, imamo snimalicu na televizoru kroz IPTV uslugu jednog davatelja usluga na hrvatskom tržištu, možemo pogledati sadržaj jedan dan unatrag (pojedini pružatelji omogućuju do sedam dana, uz uglavnom dodatnu naplatu).

Ali, često smo navečer umorni i ne da nam se sjediti u dnevnom boravku i gledati emisiju uz koju često i zaspemo. I onda se u neko doba noći probudimo, s bolovima u vratu i gegajući se preselimo u spavaću sobu. Daleko je udobnije i ugodnije leći u krevet, pokrenuti emisiju koja je išla taj dan ujutro, prije sedam dana ili čak prije mjesec dana, ako smo ju snimili, ali nismo stigli pogledati.

Želimo li pogledati dobar film koji se prekida 5-minutnim blokovima reklama, rješenje je gledati filmu kasnijem terminu te dvoklikom po ekranu i pomjeranjem po statusnoj traci preskočiti sve te reklame.

blank

Sve počinje instalacijom mobilne aplikacije Lepši.TV do koje dolazite na samoj web stranici usluge GONET.TV (dostupno za Android i iOS uređaje). Unosimo korisničko ime i lozinku te smo odmah spremni za praćenje programa. Ipak, prvo želimo podesiti određene postavke.

Odabirom malog zupčanika podešavamo jezik (hrvatski), a aplikacija dopušta korištenje više osoba. Moguće je stvoriti profile gledatelja za sve njih tako da će svatko vidjeti samo svoje snimke, povijest, ali i postaviti programe prema svojoj želji. Zgodno! Biramo kvalitetu videa između standardne i visoke.

blank

blank

Na glavnom izborniku moguće je podesiti što se primarno prikazuje, pozicionirati stavku po želji ili čak isključiti iz prikazivanja, a nudi se:
trenutno na TV-u
nastavite gledati
snimljeno
vremenska prognoza
najgledanije
filmovi
serije
dokumentarni
sport
za djecu

Želimo li pogledati nešto što je već emitirano biramo Kalendar na vrhu ekrana te se zatim jednostavno krećemo po rasporedu. Odaberemo li Programi dobit ćemo prikaz tv programa i odabrati nešto što je trenutno na rasporedu ili pak pokrenuti emisiju koja je počela prije pet minuta, koja je završila itd. Dakle, preuzimamo kontrolu nad tv sadržajem sa svojeg pametnog telefona. U lijevom dijelu ekrana nalazi se popis TV kanala, a zatim na vremenskoj osi (timeline) pratimo nazive emisija.

blank

Bilo koji sadržaj koji gledamo možemo snimiti ili saznati više o sadržaju same emisije. Nudi se snimanje samo jedne ili svih epizoda serijala koji pratimo tako da više ne moramo misliti na taj detalj.

Odabirom Programi prikazuje se odabir između hrvatskih, stranih, filmskih, dječjih, muzičkih, sportskih, dokumentarnih i informativnih (vijesti) programa te onih za starije od 18 godina (potrebno ih je dodatno otključati). Odabirom određene tematike kanala prikazuju se u mozaik formi sve aktualne emisije, uz nazive onoga što se trenutno emitira.

Ukoliko tijekom gledanja tv programa imamo notifikacije (SMS, WhatsApp, Viber, e-mail, društvene mreže…) i odlučimo ih prihvatiti nakon što nam se prikažu pri vrhu ekrana, prikaz slike iz aplikacije GONET.TV se automatski smanjuje i ne prekida. Dakle, možete slušati, možete gledati na umanjenom ekranu, bez prekida. Taj maleni ekran se može pomjerati po ekranu telefona, ako zaklanja nešto do čega trebamo doći.

blank

U ponudi usluge GONET.TV je 96 televizijskih programa, od kojih je 70 u HD-u, imate neograničeno snimanje televizijskog programa, gledanje unatrag 30 dana, gledanje 1077 filmova, čak 25.420 radio stanica.

Mjesečno usluga košta samo 39 kuna, s tim da ćete prvih 20 dana platiti 1 kunu. HBO paket košta 69 kuna, a uslugu možete koristiti i na svojem starijem televizoru spajanjem TV boxa koji podržava fullHD format (cijena uređaja je 550 kuna). Ne postoji obaveza korištenja usluge nakon kupnje tako da ju možete pratiti samo određeni period.

blank

blank

blank

blank

blank blank

blank blank

blank

blank