TEST: TCL 205 u zagrebačkom Botaničkom vrtu

blank

Predivne biljke u najstarijem botaničkom vrtu u Hrvatskoj bile su mamac za kameru pametnog telefona TCL 205

„Vrt traži jako puno vode. Većinu u obliku znoja“ – izjavio je to američki ilustrator i crtač stripova Louis Bernard Erickson. Ovu malu vrtnu mudrost pronašli smo u Botaničkom vrtu Biološkog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.

I mi smo se odlučili malo oznojiti te smo se zaputili u poznati zagrebački botanički vrt koji sa svojih desetak tisuća biljnih vrsta privlači posjetitelje još od 1892. godine kad su posađene prve biljke.

Isprobali smo dvostruku stražnju kameru pametnog telefona TCL 205, o uređaju za koji smo napisali čak 205 činjenica i dobrano se uznojili. I naš „redakcijski vrt“ u kojem nastaju tekstovi i video filmovi traži jako puno vode.

TCL 205 na stražnjoj strani ima dvostruku kameru od 13 i 2 megapiksela te uz umjetnu inteligenciju pruža automatsku optimizaciju scena, ali i sami se možete prihvatiti postavki te ručno podesiti foto postavke. Što sve omogućuje TCL 205 otkrivamo i u našem video filmu:

 

Ako niste znali, u botaničkom vrtu smještenom pored željezničke pruge i dijelu poznate zagrebačke Lenucijeve potkove možete kupiti biljke koje predstavljaju višak, a prodaja se najčešće održava u mjesecu rujnu. Sve biljke su uzgojene i razmnožene klasičnim, ‘starinskim’ metodama. Za razliku od TCL-a 205 koji je „uzgojen“ modernim, suvremenim metodama. Uvodna fotografija ovog članka je snimljena ispred hotela za pčele u Botaničkom vrtu.

Slijedi galerija iz Botaničkog vrta, pri čemu nije stradala niti jedna biljka:

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank