‘Hrvatski Telekom mijenja naziv’

blank

Kako bi se naziv tvrtke uskladio s drugim telekom operatorima na hrvatskom tržištu donesena je odluka o promjeni naziva

Od danas se Hrvatski Telekom zove HT Hrvatska. Odluka o promjeni naziva donesena je, saznaje Portofon.com od visoko pozicioniranog izvora u kompaniji, kako bi se naziv tvrtke uskladio s nazivima drugih telekom operatora na hrvatskom tržištu.

Podsjećamo, Vipnet je svoj naziv u A1 Hrvatska promijenio 1. listopada 2018. godine, a Tele2 u Telemach Hrvatska 3. studenog 2020. godine. Sada je svoj naziv uskladio i Hrvatski Telekom te od danas tvrtka koristi naziv Hrvatski Telekom Hrvatska.

 

APRILILILILI!

Hrvatski Telekom ipak ne mijenja svoj naziv te im se ispričavamo i nadamo se da su se svi u kompaniji dobro nasmijali. Željeli smo na ovaj način zadržati duh koji prati prvi travanj odnosno prvi april, a na taj se način u većini europskih zemalja obilježava još od 16. stoljeća.

Jedna od šala koja se spominje kao podrijetlo običaja smišljanja bezopasnih smicalica je iz 16. stoljeća – tada je 16-godišnja djevojka francuskom kralju Henriku IV ponudila tajni randevu, a kad se kralj pojavio u naznačeno vrijeme umjesto mlade djevojke dočekala ga je njegova supruga Marija de’Medici.