Ovo je totalno ludo! Fitness za mačke

blank

Kotač namijenjen za mačke omogućuje im vježbanje, a samim time i skidanje kilograma. Mačka će smršaviti s 9 na 6 kilograma

Na sajmu IFA u Berlinu vidjeli smo zanimljiv kotač koji nema vlastiti pogon, ne pokreće ga električna struja nego su za okretanje zaslužne mačje noge. Cat Weight Control se sastoji od kotača i mobilne aplikacije the Little Cat.

blank

Dok mačka trči kotač se okreće, a uz aplikaciju moguće je podesiti položaj i boju LED svjetla koje mačka lovi dok trči, čime se kontrolira masa mačke, koliko je kalorija potrošila kao i koliko je vježbala. Dakle, znat ćete koliku je udaljenost mačka prevalila tijekom određenog vremenskog perioda (dan, tjedan, mjesec). Znat ćete i koliko je krugova napravila dok je trčala unutar kruga. Prema nekim istraživanjima, čak 60 posto mačaka ima preko mjernu masu. Vitke mačke žive i do dvije godine duže nego pretile.

blank

blank

Ovaj zanimljivi izum pronašli smo na berlinskom sajmu, unutar događanja SHIFT Mobility meets IFA NEXT u kojem su se mogli vidjeti različiti inovativni proizvodi. Osmislila ga je korejska tvrtka the Little Cat, a uz klasično dizajniran kotač u ponudi je i model optočen 24-karatnim zlatom (Luxury Black i Simple White).

Kotač smo snimili, a mačku u tom trenutku nismo ulovili na kotaču, ali u pozadini se na ekranu može doživjeti cijeli ovaj koncept:

blank

blank