Požurite! Još večeras i sutra možete pogledati instalaciju Touch the Moon

blank

Impresivna svjetlosna instalacija branda Huawei „Touch the Moon“ postavljena je u Zagrebu, na lokaciji Trga Mažuranića u Zagrebu

Mjesec je oduvijek intrigirao ljude, a ovih dana zemljin satelit u umanjenom izdanju proučavaju mnogi Zagrepčani i njihovi gosti. Huawei je u suradnji s umjetnicima iz Kotaga Studija postavio instalaciju koja približava Mjesec na dva metra od zemljine površine.

Puni smisao instalacija dobiva u večernjim satima kada se najbolje mogu pogledati i proučiti mjesečeve pjege te doživjeti tijelo koje nas noću vrlo često obasjava. Pet metara velika replika mjeseca nadopunjena je dodanim imerzivnim svjetlosnim projekcijama novo umjetnika Branimira Štivića.

blank

blank

blank

Još će večeras i sutra (do 21. lipnja 2023.) replika obasjavati prostor samog centra Zagreba s dozom pomalo romantične astro-atmosfere, podjednako zanimljive svim generacijama. Instalacija je postavljena radi podizanja svijesti o problemu svjetlosnog zagađenja koje većini urbanih sredina oduzima čisti pogled na noćno nebo i nebeska tijela.

Projekt „Touch the Moon“ je nadogradnja na nedavno lansiranje najnovijeg Huaweijevog flagship pametnog telefona P60 Pro čije se najvažnije značajke upravo vežu na inovativne funkcije mobilne kamere koja svojim telefoto objektivom kao i „Super Moon“ načinu rada olakšava kadriranje noćnog neba u uvjetima manje dostupnosti svjetla.

U nastavku pogledajte kadrove koje smo snimili upravo s Huawei P60 Pro.

blank

blank blank