Regionalno natjecanje Telekom eSports Championship

blank

Na HT-ovo natjecanje vrijedno 21.800 eura moći će se prijaviti eSports entuzijasti i profesionalci iz Hrvatske i cijele regije

Hrvatski Telekom pokreće regionalno natjecanje Telekom eSports Championship, a prijave putem linka:esports.telekom.com su otvorene od 26. kolovoza do 4. rujna 2022. godine. Osim zabave i povezivanja cilj ovog turnira je edukacija o odgovornom gamingu, promicanje jednakosti te borba protiv govora mržnje.

Osim igrača iz Hrvatske na Telekom eSports Championship sudjelovat će i oni iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Sudionici će se natjecati u tri igre:

Counter Strike: Global Offensive
Rocket League
FIFA22

blank

Natjecanja završavaju 20. studenog 2022. odnosno vikendom finala kada je 18. studenog finale Rocket League, 19. studenog finale FIFA22 i 20. studenog finale u Counter Strike: Global Offensive.

Ovogodišnji nagradni fond iznosi 21.800 eura i pobjednici će moći osvojiti nagrade prema sljedećoj raspodjeli: prva četiri mjesta u igri Counter Strike: Global Offensive mogu osvojiti ukupno 15.000 eura, ukupno 4.400 eura predviđeno je za prva četiri mjesta u igri Rocket League dok će prva četiri mjesta u igri FIFA22 moći osvojiti ukupno 2.400 eura.

Video igre neizostavan su dio života mladih u Hrvatskoj, što pokazuje podatak kako gotovo svi mladi u Hrvatskoj između 12 i 25 godina (njih 97 posto) igraju video igre na računalu, tabletu ili mobitelu. Podaci su to iz istraživanja o navikama mladih u gamingu koje je proveo Hrvatski Telekom u suradnji s agencijom za istraživanje tržišta SmartUp.

Spomenuto istraživanje testiralo je i odnos prema djevojkama u gaming svijetu koje su sve više izložene isključivanju, a rezultiralo je i činjenicom da se 40 posto sudionika ponekad toliko uživi u igranje da zaborave jesti ili piti. Dio je to situacija koje se nerijetko događaju u gaming svijetu i upravo zato Hrvatski Telekom želi mlade potaknuti na odgovorno igranje koje ima i brojne koristi.