Završeno je 11. izdanje A1 Adria League

blank

Na Zagrebačkom Velesajmu susreli su se mnogi ljubitelji gaminga, a napetost je bila prisutna u zraku sva tri dana Reboot Games Weekenda powered by A1

11. izdanje regionalne A1 Adria League okrunilo je od 9. do 11. lipnja 2023. pobjednike u tri igre – FIFA23, CS:GO i Brawl Stars. Najbolji među gejmerima na Zagrebačkom Velesajmu natjecali su se za 16.800 eura, što je najveći ukupni nagradni fond do sad. Neki sudionici su obranili prošlogodišnje naslove.

Prvoga dana Reboot Games Weekenda powered by A1 održalo se napeto finale u FIFA23. Nakon teške borbe svjedočili smo trijumfalnoj pobjedi Tarika Novo koji se okitio svojom petom titulom pobjednika A1 Adria League.

I ove godine titulu pobjednika u finalu Brawl Starsa odnijela je ekipa Salada de Frutas, koja je tako potvrdila svoju dominaciju na regionalnoj Brawl Stars sceni. Zadnjeg dana održano je veliko finale u CS:GO, a ekipa pod nazivom Zero Tenacity nadigrala je rezultatom 3:0 ekipu Jake bube te su tako obranili svoju prošlogodišnju titulu.

blank

A1 Student eChallenge

Osim finalista svima dobro poznate A1 Adria League, na Reboot Games Weekendu powered by A1 okrunjeni su i ŠKRGA11 i Algebra, pobjednici A1 Student eChallengea. Novi format gejmerskog natjecanja namijenjen isključivo studentima, nastao je u suradnji A1 Hrvatska i četiri najistaknutija tehnička fakulteta u Hrvatskoj – Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Visokog učilišta Algebra, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ), uz ukupni nagradni fond u iznosu od 1530 eura.