Digitalna usluga punjenja električnih vozila espoTs

blank

U Hrvatskoj je po prvi put dostupna usluga espoTs, a pri punjenju električnih vozila koristi se HT-ova aplikacija espoTs

Uz besplatnu aplikaciju espoTs, koju je uz digitalnu uslugu punjenja električnih vozila espoTs po prvi put na tržištu predstavio Hrvatski Telekom, moguće je rezervirati termin za punjenje na 180 punionica kojima HT upravlja diljem Hrvatske.

Da biste se koristili uslugom punjenja električnih vozila potrebno je registrirati se kroz aplikaciju espoTs koja se koristi za pronalazak, navigaciju i korištenje punionica za električna vozila bez pretplate i potpisivanja ugovora.

espoTs aplikacija korisnicima nudi: fotografije i točne lokacije punionica za električna vozila, informacije o cijenama punjenja za sve punionice, pregled troškova punjenja i mogućnost preuzimanja potvrda o kupnji na e-mail, jednostavnu naplatu putem kreditnih i debitnih kartica, ili prepaid bonom, informacije o radnim vremenima i ograničenjima pristupa punionica, prikaz zauzetosti punionica, filtriranje rezultata pretrage prema različitim kriterijima: brzini punjenja, vrsti priključka za punjenje, točkama interesa, prikaz sadržaja u blizini punionica (trgovine, zabava), pokretanje i zaustavljanje punjenja vozila kroz aplikaciju te brojne druge funkcionalnosti.

blank

Hrvatski Telekom na području Hrvatske nudi više od 300 mjesta za punjenje svih vrsta električnih vozila. Za prvih 100 korisnika espoTs usluge punjenja Hrvatski Telekom je u suradnji s nedavno osnovanom Udrugom korisnika električnih vozila Strujni krug osigurao promotivne bonove dobrodošlice u iznosu od 100 kuna.

Razvoj aplikacije espoTs omogućen je uz podršku Connecting Europe Facility programa Europske unije, a u sklopu projekta Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi, koji Hrvatski Telekom provodi u suradnji s partnerima od 2017. godine.