Ovo je prvi potpuno povezani Seat

blank

Potpuno novi Leon je najnaprednije vozilo koje je Seat ikad proizveo

Novi Seat Leon, kompaktni automobil do sada prodan u 2,2 milijuna primjeraka tijekom tri generacije, donosi veće dimenzije ali i povezivost unutar i izvan automobila: internetsku navigaciju, funkcije i usluge te sustav Full Link sa značajkama kao što su Android Auto i bežični CarPlay.

Leon četvrte generacije se temelji na platformi MQB Evo, donosi suvremene potpore za vozača i hibridne tehnologije. S prediktivnom automatskom regulacijom razmaka, sustavom Emergency Assist, sustavom Travel Assist te sustavima Side Assist i Exit Assist sljedeća generacija modela Leon objedinjuje neke od najnaprednijih sustava potpora za vozača kako bi se mogla ponuditi optimalna zaštita u svim scenarijima vožnje, zbog čega je potpuno novi Leon najsigurnije vozilo koje je marka ikad proizvela.

Ostale novosti koje donosi novi Seat Leon su ambijentalno osvjetljenje koje se proteže kroz unutrašnjost, stražnje „coast-to-coast“ svjetlo, dinamični žmigavci, LED glavna svjetla i svjetla dobrodošlice.

blank

Povećane dimenzije modela s pet vrata i modela Sportstourer (po 86 mm i 93 mm) čine ih još prostranijima u području stražnjih sjedala i nude još veći kapacitet prtljažnika za Sportstourer (620 litara).

Četvrta generacija modela Leon odlikuje se učinkovitošću s bogatom ponudom naprednih pogonskih sustava: dostupne su opcije za benzin (TSI), dizel (TDI), djelomični hibridni pogon (eTSI), plug-in hibridni pogon (eHybrid) te komprimirani zemni plin (TGI).

Početna cijena za Seat Leon je 148.615 kuna. Osnovna infotainment oprema sastoji se od dvije USB Type-C utičnice sprijeda i dvije USB Type-C utičnice straga, šest zvučnika, Bluetootha, DAB radija, a ekran ima dijagonalu 8,25 inča.

blank

blank