Rimac C_Two ulazi u finalnu fazu, u Velikom Trgovišću počinje proizvodnja četiri prototipa

blank

Za proizvodnju jednog prototipa Rimac C_Two hyper električnog automobila potrebno je pet tjedana

Rimac u novom proizvodnom pogonu u Velikom Trgovišću počinje s proizvodnjom prototipa C_Two modela kako bi se obavilo testiranje sudara za homologaciju širom svijeta i konačna validacija potpuno električnog automobila s 1914 KS.

blank

Prvim kupcima bi se konceptni Rimac C_Two, za koji će se u ovoj 2020. godini otkriti finalni naziv te finalizirati dizajn, trebao isporučiti u 2021. godini. U 2018. godini Rimac je obećao da će C_Two postizati 412 km/h, s mjesta do 100 km/h ubrzavat će za samo 1,9 sekundi, a brzinu od 0 do 161 km/h postizat će za 4,3 sekunde.

Postupak sastavljanja prototipa traje pet tjedana. Do sada je Rimac sastavio četiri rana prototipa, ali potrebno ih je još 13 kako bi se završio proces testiranja i homologacije. Zatim će uslijediti 10 predserijskih automobila, a većina će se proizvesti u 2020. godini. Potpuni proces homologacije je trogodišnji proces koji počinje s prvim konceptima preko ranih prototipova do finalnog automobila na cesti.

blank

Rimac Automobili kupcima će automobil početi isporučivati u 2021. godini, iako je to prvotno planirano za ovu 2020. godinu, prije COVID-19 krize.

Pogledajte kako izgleda novi proizvodni pogon u Velikom Trgovišću u Hrvatskom zagorju, koje je od Zagreba udaljeno 50-ak kilometara vožnje prema sjeveru: