Uskoro se otvara 90. Geneva International Motor Show, a tamo će biti i Rimac

Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale

Od 5. do 15. ožujka 2020. u Ženevi će se održati jedan od najbitnijih automobilskih sajmova u svijetu – GIMS, a tamo ćemo vidjeti i novi Rimac električni hyper automobil

Bugatti
Bugatti

Prije samog otvaranja sajma u Ženevi za javnosti, 90. po redu Geneva International Motor Show će tijekom dva novinarska dana (3. i 4. ožujka 2020.) predstaviti sve ovogodišnje novitete. Njih će biti popriličan broj, s obzirom na važnost samog sajma.

Vrlo je bitno naglasiti kako koronavirus nije odgodio niti doveo u pitanje održavanje Ženevskog sajma, za razliku od Mobile World Congressa u Barceloni koji je 12. veljače 2020. otkazan u potpunosti.

Rimac C_Two
Rimac C_Two

Tijekom Ženevskog auto salona predstavit će se više od 90 svjetskih i europskih premijera, a očekuju se i iznenađenja. Glavni naglasak ove godine je na električnim automobilima. Rimac će 3. ožujka 2020. u 12 sati pokazati novi potpuno električni hyper automobil. Istim putem kreće i Vega iz Šri Lanke. Pininfarina obilježava 90 godina postojanja i obljetnicu će proslaviti posebnim modelom. I proizvođači benzinskih i dizelskih automobila imat će što za pokazati.

Održat će se dodjela titule Automobil 2020. godine (Car of the Year 2020) već u ponedjeljak 2. ožujka 2020. GIMS će po prvi put na svojem štandu predstaviti svih sedam finalista:

BMW serija 1
Ford Puma
Peugeot 208
Porsche Taycan
Renault Clio
Tesla Model 3
Toyota Corolla

GIMS Tech

Fokus na GIMS Tech događanju bit će na inovacijama, s obzirom da je budućnost neraskidivo povezana s tehnološkim napretkom. Na specijalnoj izložbi u dvorani 6 više startup-ova pokazat će mobilnost sutrašnjice dok će se na GIMS Tech Forumu svakodnevno održavati uzbudljive prezentacije i rasprave.

Geneva International Motor Show (GIMS) jedan je od najbitnijih i najatraktivnijih auto sajmova u svijetu, među top 5, a priredba se održava svake godine i organizira ju OICA (International Organization of Motor Vehicle Manufacturers). Ukupno će biti izloženo više od 900 automobila, a očekuje se oko 600.000 posjetitelja.

Aston Martin
Aston Martin

blank

Cijena ulaznice za Ženevski auto salon za odrasle starije od 16 godina iznosi 21 švicarski franak (oko 147 kuna), za djecu 14 franaka (oko 98 kuna), a posjetite li sajam poslije 16 sati cijena u tom slučaju iznosi 13 odnosno 9,50 franaka (91 odnosno 66 kuna).

Sudeći po službenoj web stranici Zagrebačkog Velesajma, prethodno najavljeni Zagreb Auto Show 2020 neće se održati, iako je bio predviđen početak za kraj ožujka 2020. Veliki broj izlagača je otkazao svoj nastup, a prethodno smo saznali i kako se Frankfurt auto salon (IAA) više neće održavati u ovom gradu tako da se traži nova lokacija (u igri su Munchen, Berlin i Hamburg). Na posljednjem Frankfurtskom auto salonu održanom u rujnu 2019. godine svoj nastup su otkazala 22 velika proizvođača automobila.

blank blank

blank