Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022

blank

Studenti iz cijelog svijeta stižu u Novi Marof, na projekt koji će okupiti 50 timova studenta, a podržava ga Rimac Grupa

Peto izdanje projekta Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022 održat će se od 23. do 28. kolovoza 2022. na karting stazi ST-Rauš u Novom Marofu. Projekt koji je prepoznao i Mate Rimac okupit će 50-ak timova iz cijelog svijeta, a organizatori očekuju 2500 posjetitelja.

Studenti će svoje inženjersko znanje i vještine pokazati u tri statične i četiri dinamične discipline. I ove će se godine svi okupljeni moći družiti s Rimac timom stručnjaka i inženjera uz diskusije o tehnologiji razvoja vozila i ostalih sustava, u svrhu razmjene znanja među studentima te iskusnih profesionalaca.

Mate Rimac u Rimac Neveri na prošlogodišnjem izdanju FSAA
Mate Rimac u Rimac Neveri na prošlogodišnjem izdanju FSAA

“Formulu Student Alpe Adria pratimo od samog početka. Ovo natjecanje smatram od velike važnosti za akademsku i poslovnu zajednicu te za nas kao poslodavca koji tijekom programa privlači neke od naših najboljih inženjera. Znanja i praktična iskustva stečena kroz njihov angažman u Formuli Student su prednost koju mladi inženjeri koji nam se pridruže po završetku školovanja odmah potom primjenjuju na projektima unutar Rimac Grupe. U Rimac Grupi danas imamo veliki broj Formula Student alumni inženjera, koji su tijekom svojih studentskih dana bili uključeni u natjecanja, a danas su kao inženjeri u Rimac Grupi i dalje aktivni u Formuli Student kao suci ili mentori studentskim timovima. Drago nam je da kao generalni sponzor možemo stajati iza ovakvog projekta te me iskreno veseli i ove godine upoznati mlade timove te sudjelovati u natjecanju kao promatrač”, istaknuo je Mate Rimac, CEO tvrtke Rimac Group.

blank

Formula Student međunarodno je studentsko natjecanje u kojem timovi studenata dizajniraju, konstruiraju, testiraju te se utrkuju prototipovima trkaćih bolida. Osim službenih, postoji i niz neslužbenih natjecanja dok je ovogodišnji Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022 po prvi put uvršten u kalendar službenih FS događaja.

Projekt je pokrenut u SAD-u, no zbog svoje se popularnosti proširio i na Veliku Britaniju, Australiju, Japan, a potom i velik broj europskih država. Za posjetitelje će posebno atraktivne biti četiri dinamične discipline – ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti dok će se timovi natjecati i u statičnim disciplinama koje uključuju inženjerski dizajn, ekonomičnost izrade vozila i poslovni plan.

Tibor Kezelj, predsjednik udruge FSAA i predstavnik organizatora natjecanja
Tibor Kezelj, predsjednik udruge FSAA i predstavnik organizatora natjecanja