Sony Vision-S električni automobil sad se nalazi u Grazu

blank

Nakon predstavljanja prototipa električnog automobila na sajmu CES 2020, Sony Vision-S je iz Las Vegasa stigao u Graz

Sony Vision-S prebačen je u Graz. U austrijskom gradu prototip će se nastaviti dalje razvijati u Sonyjevom istraživačkom centru. Zajednički se će raditi u suradnji s poznatim proizvođačem automobila Magna Steyr, a zatim će u suradnji s partnerima uslijediti testne vožnje po javnim prometnicama tijekom 2020. godine.

blank

Sony je prototip pod nazivom Vision-S predstavio 7. siječnja 2020. u Las Vegasu tijekom sajma CES. Najavljen je time Sonyjev ulazak u novo područje koje podrazumijeva istraživanje mobilnosti, sigurnosti i udobnosti. Cilj izrade prototipa je isporučiti Sonyjeve tehnologije i zabavno iskustvo uz 360 Reality Audio u zvučnicima ugrađenima u svako sjedalo, uz intuitivno upravljanje panoramskim ekranima.

blank

Automobil Vision-S opremljen je umjetnom inteligencijom (AI), 5G-om i tehnologijama u oblaku (cloud), a cilj je razvijanje funkcionalnosti budućih modela automobila, s naglaskom na zabavi u vožnji.

Sony nije objavio specifikacije što se tiče snage motora, kapaciteta baterije (na ekranu se primjećuje kako se uz preostalih 82 posto kapaciteta može prijeći još 344 kilometra), ali na fotografijama vidimo Brembo kočione čeljusti, niskoprofilne gume na peterokrakim lakometalnim naplatcima, prednje i stražnje parking senzore, stražnji difuzor, a punjenje električnom strujom obavlja se putem priključka na lijevoj strani, iza lijevih stražnjih vrata.

blank

blank

U vizualnom dijelu ističu se prednja i stražnja LED svjetla, naročito stražnja svjetlosna linija koja spaja stražnja svjetla, u stilu danas popularnih Porscheovih modela 911 (992), Panamera. Primjetni su otvori za prolazak zraka kako bi se hladile gume, a bijela LED svjetlosna linija spaja i prednja svjetla.

U interijeru Sony je, uz spomenute zvučnike ugrađene u sva sjedala, smjestio dugački ekran, koji se proteže preko cijele širine vozila, a u kutovima se nalaze ekrani namijenjeni prikazu slike s vanjskih kamera retrovizora. Dizajn interijera je čist, s ravnim linijama, a iznad glava putnika smješten je panoramski krov.

Putnici na stražnjim sjedalima za gledanje multimedije koriste ekrane obješene na prednja sjedala. Upravljanje multimedijom obavlja se putem kružnog prekidača i četiri tipke pored, s tim da je identičan postav u ovom četverosjedu smješten i za putnike naprijed i za putnike straga.

blank

blank

blank

Na kolu upravljača vozač može birati između više različitih načina vožnje, upravljati multimedijom i dolaznim pozivima, što je klasično i dostupno na većini automobila duži niz godina.

blank

blank

blank blank blank

blank blank blank