TEST Renault Megane Edition One 1.3 TCe 140 EDC: Brz i tehnološki napredan

blank

Izgleda fenomenalno u smeđoj Solar boji koja odaje bakreni dojam kompakta s naglaskom na zabavi i tehnologijama

Znate li da megane na japanskom znači naočale? Naravno, Renaultov automobil s naočalama nema nikakve veze te je sigurno veća poveznica s engleskim ženskim imenom Megan.

Pojam s kojim se u našim krajevima družimo od 1996. godine do sada je mijenjao izgled četiri puta, uz više redizajna, a ova verzija Meganea nazvana Edition One ima veliki potencijal za uspjeh.

blank

Megane iz C-segmenta se više godina suočava s konkurencijom i unutar vlastite kuće – Clio je sve popularniji i iskoristiviji kao automobil, a s nešto više pozicije gledaju i Kadjar (kojeg će zamijeniti Astral) i Megane Conquest pa i Captur. Automobilima s niskom podnicom sve je teže na tržištu koje želi povišene automobile. Ipak, Megane ima puno toga za ponuditi.

Redizajn je zahvatio ionako lijepe linije tako da ćete uz standardna LED svjetla dobiti i bolju vidljivost u svim uvjetima. Standardno za facelift, mijenja se i izgled odbojnika, maske, a pokazivači smjera (žmigavci) sada je izveden u dinamičnom stilu. Dakle, vizualno je ovo sada itekako moderan automobil. U interijeru uživamo u digitalnom okruženju s ekranom od 10,2 inča (oprema Edition One). Standardno ćete dobiti klasične analogne kazaljke i središnje postavljen ekran od 4 inča dijagonale. Ambijentalno osvjetljenje možete isključiti, uključiti i mijenjati između osam boja te jakost osvjetljenja.

blank

blank

Ekran u središnjem dijelu centar je multimedije, dijagonale je 9,3 inča te dominira prostorom. Dobro će doći upravljanje sustavima pomoći koji se nalaze na kolu upravljača presvučenim crnom kožom. Imamo tamne presvlake u kombinaciji s imitacijom kože, tamnu unutrašnjost te pakete koji se dodatno plaćaju – navigacija košta 6800 kuna, a parkiranje 3500 kn. Dodatno, u testni Renault Megane uključen je i paket sigurnost premium čija je cijena 5400 kuna. Ovako opremljen Renault Megane ima cijenu 210.348 kuna.

Za odabir načina vožnje u ponudi je više profila (Eco, Comfort, Sport i MySense) koje odabiremo preko tipke smještene pored električne parking kočnice, čime se mijenja i prikaz na instrument ploči pa možemo imati veliki digitalni okretomjer i brzinomjer u sredini, prikaz koliko se od 103 kW (140 KS) iskorištava u svakom trenutku, ali i koliko momenta trošimo od dostupnih 240 Nm. Mjenjač je EDC dakle automatski s dvostrukom spojkom.

Dopušteno je mijenjati odnosno utjecati na reakcije pogonskog sklopa (koliko će motor biti agilan odnosno trom radi štednje goriva) kakav će biti osjećaj na kolu upravljača, možete birati i zvuk koji dolazi u kabinu vozila (čut ćete ga samo vi, ne i ljudi izvana), a utječete i na osvjetljenje kabine te što će biti prikazano i u kojoj boji na instrumentima (možete imati i okretomjer i brzinomjer s dva velika kruga te gotovo prazan ekran na kojem se nalazi samo digitalni prikaz brzine vožnje. Ili nešto više informacija, ovisno što preferirate.

blank

blank

U vožnji će dobro doći HUD odnosno headup display koji pruža sve bitne informacije na staklu ispred vas, bez da morate skidati pogled s prometnice. Korisna funkcija koju su osmislili prvotno za pilote, a godinama kasnije je stigla i u automobile.

Vožnja na 16-inčnim kotačima je standardno udobna i ugodna, ali daje i osjećaj sigurnosti bez previše ljuljanja, što je bitno za agilnije vožnje uz zaista odličan 1,3-litreni benzinski četverocilindrični motor snage 103 kW (140 KS). Promjene stupnjeva prijenosa su ugodne, precizne i doslovno ne morate o ničemu razmišljati. Prosjek vožnje nam je bio oko 8 litara, uz veći broj gradskih vožnji, a u međugradskoj vožnji potrošnja pada na 5 do 6 litara. Recimo i kako omogućuje maksimalnih 205 km/h te ubrzanje od 0 do 100 km/h za jako dobrih 9 sekundi.

Multimedija

blank

Od multimedije i podrške imamo dva USB-A konektora pa ako imate noviji model pametnog telefona koji dolazi s USB-C na USB-C kabelom nećete ga moći koristiti u Meganeu. Morat ćete nabaviti USB-A na USB-C odnosno USB-A na Lightning u slučaju Appleovog iPhonea. Smještena je tu i utičnica za povezivanje vanjskih uređaja (AUX) te 12-voltna utičnica za auto punjač. Za putnike straga dostupna su također dva USB utora tako da će više putnika istovremeno moći puniti svoj uređaj. Putnici straga imaju i ventilacijske otvore kako bi komforno uživali u vožnji uz dvozonski automatski klima uređaj.

I dalje uživamo u odlično pozicioniranoj višefunkcijskoj tipki s desne strane kola upravljača na kojoj možemo mijenjati radijske stanice, glasnoću, javljati se na poziv. Izuzetno je praktična i sposobna.

blank

Na velikom infotainment ekranu možemo koristiti lijepo dizajnirano sučelje s tamnom pozadinom i više različitih funkcionalnosti koje se nalaze iza osam podizbornika. Imamo navigaciju, radio, glazbu, telefon, aplikacije, informacije, postavke te prijedloge i obavijesti. Ovaj Megane omogućuje provjeru kvalitete zraka kako biste znali kad je najbolje voziti se s podignutim staklima. Nudi i ažuriranje softvera kako bismo nakon nekog vremena dobili bolju stabilnost te možda i promjene u sučelju.

Dio s pomoći u vožnji nudi napredne mogućnosti, a zaista će vam pomoći praćenje odstojanja do vozila naprijed te upozorenje za koliko sekundi bi moglo doći do sudara odnosno upozorenje na kočenje ako ne reagiramo na vrijeme. U ponudi je i aktivno kočenje kada vozilo samo preuzima kontrolu nad kočnicama i koči. Prati se i umor vozača podsjećajući kad je vrijeme za odmor. Znat ćemo i koji je prethodni prometni znak koji smo prošli te koliko je ograničenje brzine na dionici po kojoj se vozimo.

blank

Prati se mrtvi kut i upozorava vozača, ali nama je od svega toga najkorisnije zadržavanje vozila unutar vozne trake i upozorenje. Zgodno je za duga putovanja, a ako vam se dogodi da na trenutak zaspete ova će vas tehnologija ipak spasiti. Nadamo se da ćete nakon toga stati na prvom odmaralištu i odspavati barem pola sata.

Pomoć za parkiranje koristi prednje, stražnje i bočne senzore koji će uz pomoć kamere te Easy Park Assist sustava upravljati samostalno prilikom uparkiravanja, a vi samo nadzirete vozilo koristeći kočnicu. Korisna funkcija u kojoj će uživati i oni kojima parkiranje nije nikakav bauk dok će onima drugima dobro doći. Naročito kad je prostor uzak, manje pregledan. U ovaj se sustav zaista možete pouzdati.

Android Auto

Vrhunac povezivanja u Renaultu je preko aplikacije Android Auto. Dovoljno je USB kabelom povezati telefon i sustav vozila te će se automatski prepoznati povezivanje. Novije verzije Android Auta omogućuju i bežično povezivanje, što je još praktičnije.

blank

blank

Standardno, dobit ćete odličnu Google Maps (Karte) navigaciju u koju možete upisati naziv nekog kafića, trgovine ili adresu i do odredišta ćete stići najbrže moguće u tom trenutku, uzimajući u obzir aktualnu prometnu situaciju, prometne nesreće, regulaciju itd.

Na ekranu automobila imat ćete i sve svoje aplikacije za komunikaciju porukama (WhatsApp, Viber, Signal, Telegram, Messenger), moći ćete i slati poruke prepoznavanjem govora u tekst tako da praktično možete koristiti sve to u vožnji.

Nudi se i kalendar iz vašeg telefona kako biste mogli obavljati poslove koje imate u svakom danu, možete poslušati najnovije vijesti pa i upravljati uređajima pametnog doma – recimo, uključiti rasvjetu ako nitko nije kod kuće, uključiti grijanje, klimu, pokrenuti rad nekog uređaja koji je spojen na wireless mrežu. Postoje i video igre koje možete odigrati na ekranu dok nekoga u vozilu čekate, kako vam ne bi bilo dosadno. Android Auto je zaista moćan sustav i koristan za puno toga. Recimo, možete slušati audio knjige, podcaste itd.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank blank

blank