Toyota Highlander sa sedam sjedala i naprednim tehnologijama

blank

Uz multimedijski sustav s 12,3-inčnim ekranom i satelitskom navigacijom, Toyota Highlander omogućuje bežično punjenje telefona koji se mogu spojiti na Apple CarPlay i Android Auto

Dok se sedam osoba bude vozilo u Toyoti Highlander dužine 4,95 metara moći će uživati i u naprednim multimedijskim funkcionalnostima poput spajanja pametnih telefona s Android i iOS operativnim sustavima na Android Auto i Apple CarPlay. U interijeru dostupnom u dvije sheme boja, crnoj i grafitnoj, dok sjedite na ventiliranim sjedalima, može se bežično napuniti i pametni telefon koji podržava takav način punjenja.

blank

Središnji ekran multimedijskog sustava dijagonale od 12,3 inča dolazi sa satelitskom navigacijom. Vozač će situaciju iza vozila nadzirati preko digitalnog retrovizora na kojem se prikazuje široka slika bez ometanja naslona za glavu ili drugih putnika.

Toyota Highlander Hybrid je opremljen sustavom Toyota Safety Sense koji objedinjava tehnologije aktivne sigurnosti usmjerene na sprječavanje ili ublažavanje sudara u velikom broju prometnih situacija. Paket Toyota Safety Sense u Highlanderu uključuje sustav predsudarne zaštite (PCS) s aktivnim zakretanjem upravljača radi izbjegavanja sudara, s otkrivanjem pješaka danju i noću te otkrivanje biciklista danju, prilagodljivi tempomat punog raspona (ACC), ACC s čitanjem prometnih znakova (RSA), održavanje vozila u prometnom traku (LTA), upozorenje za nenamjerno prestrojavanje (LDA), automatska duga svjetla (AHB) i čitanje prometnih znakova (RSA).

blank

Toyota Highlander Hybrid, hibridni SUV s pogonom na sve kotače (aluminijski naplatci su promjera 20 inča), na europskim tržištima kreće u prodaju početkom 2021. godine. Pokretat će ga 2,5-litarski benzinski motor s Atkinsonovim procesom i prednji i stražnji elektromotor – pri čemu stražnji elektromotor daje Toyotinom SUV-u inteligentni pogon na sve kotače (AWD-i – All-Wheel Drive-intelligent). Ukupna snaga sustava je 244 KS, uz potrošnju od 6,6 l/100km (ciklus WLTP). Snažna nikal-metal-hidridna baterija smještena je ispod drugog reda sjedala.

blank