Uspješna poslovna klasa marke Volkswagen u karavanskom izdanju

blank

Potpuno novi VW Passat Variant predstavlja devetu generaciju modela koji je u svijetu prodan u više od 30 milijuna primjeraka tijekom 50 godina

Novi Volkswagen Passat Variant u Hrvatsku stiže u prvoj polovici 2024. godine kad će biti poznate i cijene. Novi plug-in hibridni pogoni po prvi put omogućuju doseg s isključivo električnim pogonom od oko 100 km i brzo punjenje istosmjernom strujom s kapacitetom punjenja do 50 kW.

Stiže i nova generacija cockpita s velikim zaslonima i intuitivnom strukturom izbornika razvijena kao odgovor na povratne informacije kupaca marke Volkswagen.

S više od 30 milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta Passat je najprodavaniji Volkswagen svih vremena, nakon Golfa i ispred Bube. Na svjetskoj premijeri na salonu IAA Mobility u Münchenu (5. do 9. rujna 2023.) Volkswagen javnosti prvi put predstavlja sve detalje potpuno novorazvijenog modela Passat.

Novi Passat stiže kao svestrani Variant u prvom kvartalu 2024. godine. Čist i snažan – novi dizajn nepogrešivo je član obitelji Passat, marke Volkswagen, a opet potpuno je nov iz svake perspektive. Inovativnu ponudu od tri nova plug-in i djelomično hibridna pogona te pet varijanti benzinskih motora s turbopunjačem i dizelskih motora s turbopunjačem karakterizira učinkovitost.

Tih i prostran Passat Variant nudi visok stupanj udobnosti putovanja i bit će opcijski dostupan s novom adaptivnom regulacijom voznog postroja (DCC Pro) i novim ergoActive sjedalima (s pneumatskom masažom pritisnih točaka).

Volkswagen je razvio potpuno novo intuitivno upravljanje i napredne značajke četvrte generacije modularne infotainment platforme (MIB4). Novi Passat također može samostalno parkirati i prelaziti velike udaljenosti u potpomognutom načinu rada (dodatna oprema).

Istaknute tehničke značajke uključuju dva potpuno nova plug-in hibridna pogona (eHybrid) s izlaznom snagom sustava od 150 kW (204 KS) i 200 kW (272 KS). U kombinaciji s novom baterijom od 19,7 kWh (neto energija), omogućuju doseg s isključivo električnim pogonom od oko 100 km.

Učinkovita kombinacija elektromotora i novog benzinskog motora s turbopunjačem (1.5 TSI evo) osigurava ukupan doseg od oko 1000 km. Passat će također po prvi put biti dostupan s 48 V djelomično hibridnim pogonom (eTSI sa 110 kW / 150 KS).

Dva benzinska (2.0 TSI) motora s turbopunjačem sa 150 kW (204 KS) i 195 kW (265 KS) te tri dizelska (2.0 TDI) motora s turbopunjačem s 90 kW (122 KS), 110 kW (150 KS) i 142 kW (193 KS) upotpunjuju ponudu pogonskih sklopova.

Automatski i učinkoviti mjenjač s dvije spojke (DSG) uvijek je dio serijske opreme. Modeli Passat s izlaznom snagom od 195 kW i 142 kW uvijek su serijski opremljeni sustavom pogona na sve kotače 4MOTION s inteligentnim upravljanjem; sva ostala vozila Passat Variant imaju pogon na prednje kotače.

blank

blank

Oba zaslona u modelu Passat čine jednu vizualnu os kao središnji elementi četvrte generacije modularne infotainment platforme (MIB4). Detaljnije, veličina novog serijskog zaslona infotainment sustava je 12,9 inča s 1920 x 1080 piksela. Po želji ili ovisno o opremi moguće je konfigurirati zaslon veličine 332,07 x 185,79 mm (15 inča) s 2240 x 1260 piksela.

Dijagonala zaslona instrumenata ispred vozača iznosi 260 mm (10,25 inča) s 1280 x 480 piksela. Zahvaljujući novom površinskom premazu za smanjenje refleksije i odsjaja, cockpit ima ravan dizajn i integriran je u instrumentnu ploču poput velikog zaslona jer više nema potrebe za prevjesom na vrhu koji bi pružao sjenu.

blank

Drugi element platforme MIB4, također novorazvijen, je head-up zaslon modela Passat Variant koji projicira bitne informacije za vozača na vjetrobransko staklo u virtualnom području ispred vozila. Prethodno se upotrebljavao jednostavniji head-up zaslon s projekcijskom površinom s manjom mogućnosti produživanja.

blank blank blank blank blank