Uz pomoć Scosche PowerUp 600 Torch pokrenuli smo Porsche

blank

Ostanete li bez dovoljno struje u akumulatoru nećete moći pokrenuti vozilo bez pomoći na cesti ili dobrog startera

Zimi ćete najčešće shvatiti da vam je akumulator već slab, ukoliko jedno jutro ne uspijete pokrenuti benzinski ili dizelski motor vašeg vozila. Ipak, ako se takve situacije dogode iznenada te nemate vremena čekati pomoć na cesti ili se jednostavno ne želite izlagati takvom trošku postoji i jednostavnije, ali i brže rješenje.

Sa svojim starterom, koji ne zauzima prostora ništa više od manje boce vode, možete pokrenuti motor. Isprobali smo Scosche PowerUp 600 Torch u stvarnoj situaciji, uz akumulator od 80 Ah smješten u prednjem dijelu Porsche Caymana. To je poprilično veliki akumulator i probate li s drugim vozilom i kabelima pokrenuti Porschea, što smo neuspješno isprobali (jer su kabeli bili pretanki), možda nećete biti uspješni.

blank

Spomenuti Porsche Cayman ima i jedan dodatni izazov – akumulator je smješten ispod prednjeg poklopca, ali taj se poklopac ne otvara putem sajle nego preko električnog motora. Došli smo do Porschea, probali otključati vozilo preko daljinskog ključa, ali nismo uspjeli.

Dakle, akumulator je bio vrlo slab. U tom trenutku treba riješiti i kako doći do akumulatora, jer se prednji poklopac ne može otvoriti niti iz vozila, preko prekidača koji također aktivira električno otvaranje.

Rješenje je jednostavno: potrebno je otvoriti kutiju s osiguračima, smještenu pored lijeve suvozačeve noge, zatim uz pomoć žute kvačice (smještene u toj kutiji) izvući crveni osigurač do pola, na njega spojiti plus kabel startera, a minus negdje na masu vozila. Vozilo je dobilo struju i mogli smo otvoriti prednji poklopac od tog trenutka.

blank

Zatim smo na akumulator spojili kabele startera, ali smo napravili grešku – nismo spojili plus na plus nego plus na minus. Iz startera Scosche PowerUp 600 Torch se začuo višestruki zvuk. Stručna osoba koja je sve to radila objasnila nam je kako starter iz Scoschea ima jako, jako dobru zaštitu te nije došlo ni do kakvog oštećenja niti problema.

Postavili smo u drugom pokušaju na ispravan način plus i minus kontakte startera te pokrenuli 2,9-litreni motor Porschea, bez problema. Dakle, Scosche PowerUp 600 Torch ima dovoljno snage za pokrenuti i tako snažan motor velikog obujma, uz šest cilindara.

Ugrađena je napredna tehnologija te će se uz veliku snagu od 600 A pokrenuti automobil, kamion, čamac, motocikl ili neki drugi stroj koji treba napajanje za pokretanje. Scosche PowerUp 600 Torch će pokrenuti do 5.0-litrene V8 benzinske motore ili 2.0-litrene diesel motore.

blank blank blank

Kod kuće smo kasnije ponovo Scosche PowerUp 600 Torch napunili i bio je spreman za novo pokretanje motora, ali i za punjenje pametnih telefona jer je ovo i odličan powerbank (prijenosna baterija) kao i dobra LED svjetiljka za osvjetljavanje noću. Ima i SOS signalizaciju te brzo treptanje kako biste bili uočljivi, uz maksimalnih 330 lumena osvjetljenja odnosno 8 W (1250 lux).

Unutar litij-polimerske baterije od 29,6 Wh kapacitet se zadržava do šest mjeseci. U pakiranju ćete dobiti kabel za povezivanje na akumulator, s crvenim i crnim kliještima, auto punjač, kabel za punjenje baterije te zaštitnu kutiju.

Ugrađen je sigurnosni sustav zaštite u 6 točaka bez iskrenja te omogućuje maksimalnu bezbrižnost pri radu, uz zaštitu od kratkog spoja, obrnutog spoja obrnutog punjenja, pregrijavanja i prekomjerne jakosti struje. Time-Out automatski isključuje napajanje nakon pokretanja motora vozila.

Scosche PowerUp 600 Torch je mase 0,66 kilograma, a funkcionira u temperaturnom području od -20 do +60°C. Cijena za Scosche PowerUp 600 Torch je samo 99,99 USD i može se preko weba naručiti u Hrvatsku.