N1TV: Svi najbitniji noviteti s MWC24 u Barceloni

blank

Uz Xiaomijev električni automobil SU7 veliku je pozornost izazvao i novi Honor Magic6 Pro, a nitko neće ostati ravnodušan na Lenovo i Motorolu

Novi Honor Magic6 Pro već smo testirali na Portofon.com, a što sve moćni smartphone donosi od mogućnosti otkriva Krunoslav Ćosić u emisiji Tech radar, emitiranoj na N1 televiziji 17. ožujka 2024.

Dragana Petrica, urednika emisije, zanimao je i novi Xiaomi SU7 koji u dvije verzije snage i dvije veličine baterije omogućuje ubrzavanje do 100 km/h za samo 2,8 sekundi, a jača baterija kapaciteta 101 kWh omogućuje doseg s jednim punjenjem veći od 800 kilometara.

Lenovo i Motorola su i ove godine briljirali s novitetima koji se očekuju jednog dana u budućnosti, ali oba su koncepta funkcionalna – laptop Lenovo ima prozirni, transparentni ekran dok se kod Motorole ekran savija prema želji te može postati narukvica na ruci. Pri tome se za zapešće ruke pridržava preko magnetne narukvice koja se nalazi ispod samog uređaja.

Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept
Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept
Motorola Adaptive Display Concept
Motorola Adaptive Display Concept

I Samsung je iznenadio sa svojim pametnim prstenom kojeg tek očekujemo na tržištu, vjerojatno do kraja ove godine, a pratit će sve bitne parametre zdravlja osobe preko prsta. Imat će masu od samo nekoliko grama.

Što može ponuditi pametni telefon za 100-tinjak eura vidjet ćete na primjeru modela meanIT Smartphone X5 koji ima samo 2 GB radne i 16 GB memorije, ali uz Android Go verziju omogućuje uobičajeno korištenje. Pogledajte snimku cijele emisije: