Novi milenij: Samsungov tablet, meanIT slušalice i mobitel, ROG Ally

blank

Isprobali smo zanimljive uređaje: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra, meanIT TWS B80, meanIT Senior 15, ROG Ally

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra vrh je ponude, što se vidi i po veličini, ali i po debljini tableta od samo 5,5 mm. Ugrađen je veliki, zaista veliki Dynamic AMOLED ekran dijagonale 14,6 inča, uz stopu osvježavanja od 60 do 120 Hz.

732 grama težak Wi-Fi model odnosno 737 grama teška 5G verzija dolazi s baterijom od čak 11.200 mAh, pokreće ga Qualcommov čip Snapdragon 8 Gen 2, a memorija tableta od 256 GB, 512 GB i 1 TB može se proširiti s microSD karticama do 1 TB. Android 13 tablet koristi S Pen olovku, a dostupan je u verzijama radne memorije od 12 GB i 16 GB.

Iz meanIT-a je Krunoslav Ćosić uzeo i isprobao nove slušalice TWS B80 koje dolaze uz zanimljiv dizajn, pri čemu su kutija u kojoj se slušalice pune te same slušalice transparentne odnosno prozirne. S jednim punjenjem slušalice će omogućiti tri do četiri sata slušanja glazbe i telefonskih razgovora, a daleko duže trajanje omogućuje baterija od 1800 mAh ugrađena u meanIT Senior 15, mobitel koji nudi osnovne funkcionalnosti, ali i on ima što za ponuditi. Na primjer, FM radio i snimanje radijskog programa u memoriju.

ROG Ally je uređaj koji će mnogima tijekom predblagdanske ludnice, ali i tijekom Black fridaya (Crnog petka), zagolicati maštu. Radi se o Windows 11 igraćoj konzoli koja koristi performanse snažnog AMD Ryzen Z1 Extreme procesora, uz 16 GB radne i 512 GB interne memorije (proširive s microSD karticama).

Sva četiri uređaja možete vidjeti u snimci TV emisije Novi milenij koja se od 28. listopada 2023. emitira na tv postajama: TV Nova, Slavonsko-brodska TV (SBTV), Trend TV, Samobor TV, TV Šibenik, Plava Vinkovačka TV, TV Herceg-Bosne, Varaždinska TV i Poljoprivredna TV.