Novi milenij: Vozili smo plug-in hibrid Suzuki Across, isprobali smo OnePlus 8T

blank

Zanimljivo pakiranje i zanimljive mogućnosti smartphonea OnePlus i hibridni pogon automobila Suzuki Across u Novom mileniju

blank

Isprobali smo OnePlus 8T, pametni telefon u Aquamarine zelenoj boji, s ekranom dijagonale 6,55 inča s osvježavanjem do 120 Hz. OxygenOS baziran na Android 11 verziji pokreće Snapdragon 865 uz 8 ili 12 GB radne memorije dok interna memorija dolazi u verzijama od 128 GB i 256 GB.

Baterija kapaciteta od 4500 mAh puni se punjačem koji isporučuje snagu od čak 65 W, a za samo 39 minuta napunit će se u potpunosti. Glavna kamera na stražnjoj strani koristi Sonyjev senzor IMX586 od 48 megapiksela, ima optičku stabilizaciju slike, a tri senzora koriste se kao makro (5 megapiksela), širokokutni (16 megapiksela) i jedan 2-megapikselni monokromatski za dubinske efekte.

Isprobali smo i plug-in hibrid automobil Suzuki Across. Zanimljiv je jer ima tri ugrađena motora – naprijed se nalazi 2.5 benzinski atmosferski motor snage 136 kW (185 KS) i 227 Nm, a u prednjem dijelu smješten je i električni motor od 134 kW odnosno 182 KS, koji isporučuje 270 Nm okretnog momenta. Straga se pak nalazi električni motor snage 40 kW (54 KS) koji omogućuje najveći okretni moment od 121 Nm.

blank

blank

U konačnici, snaga cijelog sustava je oko 306 KS, za prijenos snage na kotače koristi se e-CVT (automatski) mjenjač kod kojem je moguće mijenjati stupnjeve prijenosa putem polugica na kolu upravljača. Jasno, govorimo o virtualnom mijenjanju, ali podsjeća na automatsko mijenjanje brzina.

Ispod podnice se nalazi baterija kapaciteta 18,1 kWh uz koju će Suzuki Across, nakon nešto više od 8 sati punjenja na kućnoj utičnici, prevaliti oko 75 kilometara. Naravno, ukupni doseg ovisi o načinu vožnje, o korištenju grijanja ili hlađenja kabine te o opterećenosti vozila mase nešto ispod dvije tone. Uz podnicu udaljenu od tla 19 centimetara, Across bez problema ide i izvan asfalta.

blank

blank

Cijena za Suzuki Across, uz svu dodatnu opremu, koja broji oko 170 stavki (između ostalih i Apple CarPlay koji smo također isprobali), iznosi 407.593 kune (siječanj 2021.), a vi samo trebate odabrati jednu od šest ponuđenih boja vozila. Na test smo uzeli Across u crvenoj Mica boji.

Detaljnije pogledajte u snimci emisije Novi milenij, koja se od 23. siječnja 2021. emitira na TV postajama: Slavonsko-brodska TV (SBTV), TV Nova, Trend TV (TV4Rijeke), Samobor TV, TV Šibenik i Poljoprivredna TV.

 

blank

blankblank blank blank blank blank