Posjetili smo Apple Museum u Pragu i vidjeli prototip prvog iPhone mobitela

blank

Prvi privatni Apple muzej u svijetu nalazi se u središtu Praga, a među 472 različita Apple izloška nalazi se i prototip prvog iPhone mobitela.

Apple Museum u Pragu nije službeni Appleov muzej nego se radi o privatnom muzeju otvorenom 2012. godine. U prvom dijelu muzeja smješten je odlično organiziran timeline na kojem se mogu vidjeti svi Appleovi uređaji. Unutar nekoliko odlično uređenih prostorija može se doživjeti cijela Appleova povijest – počeci sa Steveom Jobsom, zatim period bez Stevea te ponovo njegov povratak.

blank
Ovo je prototip prvog iPhone modela

Za oko 11 eura, koliko košta ulaznica, mogu se vidjeti i razni rariteti poput prototipa prvog iPhone modela, zatim cijeli timeline s iPhone mobitelima, tableti iPad, iPod glazbeni uređaji, računala, prijenosnici, fotoaparat itd. Svi izloženi uređaji su u originalnom, perfektnom stanju, a povijest od 1976. pa do 2012. smještena je u prostoru od 767 m2.

Uz fotografije, snimili smo i video film kroz koji možete doživjeti djelić muzeja pa ukoliko ćete posjetiti Prag nemojte nikako propustiti ovaj jedinstveni doživljaj, prvog i jedinog (koliko nam je poznato) Apple muzeja u svijetu:

blank
Na ulazu u Apple Museum Prague dočekala nas je nasmiješena djelatnica
blank
Wow! Kako dobra fotografija Stevea Jobsa, uz različite (prave) elektronske komponente
blank
Timeline predstavljanja Appleovih uređaja
blank
Prvi iPhone predstavljen je 2007. godine

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank