Danas je Svjetski dan čokolade, a proslavit ćemo ga uz LG Chocolate

blank

Znate li da je LG nekada proizvodio čokoladu? Sigurno se sjećate ova četiri Chocolate modela predstavljena prije puno godina

Svima omiljena čokolada danas obilježava svoj dan – 7. srpnja u svijetu se obilježava Svjetski dan čokolade. Iz ladice smo izvukli četiri najljepše čokolade koje je proizveo LG u 2006. i u 2009. godini.

blank

Bili su to izuzetno uspješni modeli, a LG Chocolate je prekinuo eru davanja dosadnih slovno-brojčanih oznaka mobitelima. Iako i ovaj model ima takvu oznaku – KU800, kao i svi drugi mobiteli na svijetu, mobitele smo od tada počeli drugačije zvati. Shine, Prada, ViewTy, Cookie, Renoir, Secret, Pop, Mini i Arena su LG-jevi uspješni modeli koji su bili prepoznatljivi ne samo po dizajnu i funkcijama nego i po nazivu. Zavirite u LG-jevu vrećicu:

LG KU800 Chocolate i danas je predivan klizni mobitel predstavljen 2006. godine. Crnu boju kućišta oplemenjuje crveno pozadinsko osvjetljenje na touch površinama oko središnje četverosmjerne fizičke tipke. Isprobali smo ovaj mobitel i danas jako dobro radi klizni mehanizam.

blank

U to su vrijeme ekrani mnogih mobitela imali uspravan položaj, nisku rezoluciju od 176 x 220 piksela, a dijagonala ekrana je 2 inča. U memoriju LG-jeva čokolada sprema do 1000 brojeva telefona, ima 128 MB memoriju, prednje kamere tada nisu nikoga zanimale, a stražnja nudi 1,3 megapiksela. Ako se želite posjetiti, pogledajte korisničke upute za LG KG800. Internet nam (otprilike) u to vrijeme nije niti padao na pamet koristiti na mobitelu jer je jedan gigabajt koštao 64.000 kuna.

I dok prvi LG Chocolate ima masu od 83 grama, nešto kasnije tijekom 2006. godine izašao je model LG KU800 koji ima sličnu masu kao i prava čokolada – 98 grama. Zatim je pred kraj 2006. godine stigao LG KE800 na kojem je i na prednjoj i na stražnjoj strani ispisan naziv Chocolate.

Tri godine kasnije (2009.) slijedi revival s modelima LG BL20 New Chocolate (također klizni) te čokolada s velikim touch ekranom LG BL40 New Chocolate sa S-Class Touch UI sučeljem na ekranu od 4 inča. Ovaj model s rezolucijom 345 x 800 bio je daleko ispred svojeg vremena – ekran je filmski s omjerom stranica 21:9. Nešto što proizvođači pametnih telefona rade tek u posljednjih nekoliko godina.

LG BL40 New Chocolate ima i već zanimljivu memoriju od 1 GB, 5-megapikselna stražnja kamera koristi Schneider-Kreuznach optiku (to se ističe na stražnjem dijelu kućišta koje omogućuje vađenje baterije kapaciteta 1000 mAh.