10 cool funkcionalnosti koje donosi novi Xiaomi Mi 11

blank

Xiaomi je globalno predstavio najnoviji pametni telefon Mi 11. Ovo su najzanimljivije funkcije koje donosi već od veljače

Xiaomi Mi 11, ili kraće samo Mi 11 nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Oznaka „Mi“ odnosi se na Mobile internet, a brojka 11 znači da je Xiaomi s nama već dugo. Xiaomi je u Pekingu osnovan prije točno 11 godina (2010. godine, a prvi pametni telefon stigao je u 2011. godini) pa je i samim time Mi 11 zasigurno zanimljiv tvrtki koja je u posljednjim kvartalima sve uspješnija ne samo u svijetu nego i u našim krajevima. U četvrtom kvartalu Xiaomi je zauzeo treće mjesto s godišnjim rastom od čak 32 posto.

Nekoliko dana prije kraja 2020. godine Xiaomi je predstavio kinesku verziju modela Mi 11. Bio je to prvi model s čipsetom Snapdragon 888 s 5-nanometarskom procesnom tehnologijom. Sigurno je da će ovakav čipset omogućiti pokretanje zanimljivih igara koje omogućuju samo moćni pametni telefoni. MIUI 12 temeljen je na Android 10. Predstavljena je i globalna verzija telefona.

blank

108 megapiksela na mobitelu po prvi je put u svijetu krajem 2019. godine predstavio Xiaomi s modelom Mi Note 10. Novi Xiaomi Mi 11 također ima takav senzor koji se veličinom ističe na stražnjoj strani kućišta telefona. Dodatni senzor od 13 megapiksela koristi se za širokokutne scene (123 stupnja), a treći stražnji senzor od 5 megapiksela je telemakro. Naravno, glavni senzor ima optičku stabilizaciju slike, a noćni način rada podržan je na tri kamere: primarnoj od 108 megapiksela, ultraširokoj i prednjoj.

blank

S prednje strane zakrivljenog ekrana u četiri strane, u lijevom kutu, nalazi se punch-hole s kamerom od 20 megapiksela.

blank

Xiaomi Mi 11 zadivit će vas naprednim AI filmskim načinima rada – RAW mogućnosti omogućuju smanjenje zvuka za svjetlije noćno snimanje. Parallel World način duplicira i preokreće vašu scenu kako bi se dobio izgled zrcalnog svijeta, Freeze Frame Video zamrzava i klonira video okvire kako bi stvorio iluziju da su dijelovi vašeg videa zaustavljeni u vremenu. Magic Zoom stvara iluzije kamere koja istovremeno zumira i izlazi iz scene, trik koji je izvorno popularan u trilerskim filmovima.

Uz AI Erase 2.0 se s jednim jednostavnim klikom mogu ukloniti neželjeni objekti ili linije s fotografija.

blank

Osvježenje slike uz 120 Hz donosi ekran od 6,81 inča u AMOLED tehnologiji i WQHD+ rezoluciji. Iz Xiaomija kažu da je ovo jedan od najboljih ekrana na svijetu – dobio je ocjenu A+, a DisplayMate, vodeća svjetska profesionalna institucija koja procjenjuje kvalitetu zaslona, proglasila ga je najboljim zaslonom.

Super Resolution tehnologija nadograđuje videozapise niske rezolucije na WQHD+ kvalitetu bez povećane potrošnje podataka.

blank

Ispod ekrana se nalazi senzor otiska prsta s brzinom uzorkovanja dodira od 480 Hz.

Harman Kardon profesionalno podešeni dvostruki zvučnici donijet će filmski zvuk u okruženje u kojem se koristi Xiaomi Mi 11 zaštićen Corning Gorilla Victus staklom.

blank

Mi 11 dolazi u dvije boje – Midnight Grey i Horizon Blue, a dvostruka završna matirana obrada ne hvata otiske prstiju.

blank

LiquidCool sustav hladi hardver kojeg napaja baterija kapaciteta 4600 mAh. Baterija se koristi uz tri vrste punjenja: 55 W žičano, 50 W bežično te 10 W obrnuto punjenje. U pakiranju ćete dobiti GaN punjač od 55 W. U 2021. godini stižu nam neki mobiteli i s kompletnim punjačima.

blank

Genshin Impact je najpopularnija mobilna igrica u 2020. godini. Xiaomi je upravo počeo sa suradnjom s proizvođačem igara MiHoYo.

Mi 11 s 5G funkcionalnošću dolazi u 2 memorijske varijante: 8 GB + 128 GB i 8 GB + 256 GB s povećanom LPDDR5 3200 MHz RAM memorijom + UFS 3.1 pohranom. Početna cijena za Xiaomi Mi 11 je 749 eura, a moći će se kupiti putem Xiaomijevih službenih prodajnih kanala već u veljači 2021.

Xiaomijevi korisnici će imati pravo na besplatnu uslugu popravka u lokalnom servisnom Xiaomijevom centru u periodu od prvih dvanaest mjeseci nakon kupnje – jedan besplatan popravak ekrana odnosi se na zamjenu oštećenog ekrana u periodu od jedne godine.

Posebna izvedba Xiaomi Mi 11 Lei Jun Special Edition inspirirana je valovima oceana, a efekt se dobio koristeći 3D teksturno staklo. Naime, Xiaomi je osnovao Lei Jun, a njegov ćete potpis dobiti na stražnjoj strani kućišta.

blank

Izgleda da smo se malo prebrojali; objavili smo i više od 10 cool funkcionalnosti koje donosi novi Mi 11.

blank