12.000 posjetitelja pogledalo izložbu s potpisom umjetne inteligencije

foto Goran Berovic
foto Goran Berovic

Nakon Zagreba te Rovinja izložba je ponovo dostupna u Zagrebu, a radi se o jednoj od prvih ovakvih izložbi u svijetu

Izložba pod nazivom „Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation“, koju potpisuje umjetna inteligencija, ostvarila je izniman uspjeh. Nakon što je privukla više od 12.000 posjetitelja u hotelu Zonar Zagreb i na Weekend Media Festivalu u Rovinju sada je dostupna u BIRD inkubatoru u Zagrebu.

Projekt koji otvara nove dimenzije u razumijevanju kreativnih mogućnosti AI-ja dobio je pozive za gostovanja u različitim gradovima i inicijativama. Kroz izložbu je predstavljen i hrvatski digitalni umjetnik Siniša Koprivnjak, o kojem će se zasigurno još slušati na globalnoj sceni.

Na izložbi u BIRD inkubatoru na zagrebačkoj adresi Franje Petračića 4 moći će se vidjeti selektirani dijelovi ove revolucionarne izložbe. Posjetitelji u BIRD inkubatoru moći će sudjelovati u dodatnim aktivnostima uključujući predavanja i okrugle stolove o umjetnoj inteligenciji.

Osim što omogućava publici da se upozna s umjetničkim dometima umjetne inteligencije izložba podržava i donatorsku aukciju. Sva prikupljena sredstva namijenjena su unapređenju matematičkih gimnazija u Zagrebu, podupirući time mlade talente u tehnološkom sektoru.

foto Goran Berovic
foto Goran Berovic