24 sata na dan gaming dostupan na televiziji

blank

Znate li da svjetska industrija video igara po vrijednosti premašuje filmsku industriju?

Video igre treća su po veličini zabavna industrija po zaradi (108,9 milijardi dolara u 2017. godini, što je porast od 7,8% u odnosu na godinu ranije), nakon televizije i izdavaštva (knjiga). Očekuje se da će ukupni prihodi globalne gaming industrije u 2018. godini dosegnuti 906 milijuna dolara, s porastom od 38,2% u odnosu na godinu ranije.

Mobilna gaming industrija uprihodila je više od 50 milijardi dolara u 2017. godini – više od tri četvrtine tog iznosa proizlazi iz smartphone gaming industrije, dok preostali iznos otpada na tablete.

Igre su vaš život? Onda će u vaš gaming život ući i druga sezona Vip Adria lige, prvog regionalnog esport natjecanja koje se uživo može pratiti na Vip i B.net TV platformama.

Usporedno s pokretanjem Vip Adria lige Vipnet je lansirao i esportsTV, televizijski kanal koji je u potpunosti posvećen sve popularnijem i u Hrvatskoj esportu. 24 sata na dan možete na ovom televizijskom kanalu uživati u više od 1000 gaming sati akcije s najvažnijih globalnih profesionalnih esport turnira, ali i liga te tjednih sažetaka. Ne propustite niti Esportcenter TVm posebnu emisiju na kanalu esportsTV.

Vip Adria liga pokrenuta je od strane Vipneta i ESL-a, najveće svjetske kompanije za esport. Najbolji igrači iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Albanije od travnja 2018. odmjeravat će snage u najpopularnijim svjetskim esport naslovima – Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends, a po prvi će puta svoje titule braniti najbolji timovi iz prve sezone natjecanja – Valiance i KlikTech.

U prvoj sezoni nastupilo je više od 1200 igrača, odigrano je više od 500 mečeva koji su na raznim platformama imali više od 4 milijuna pregleda.