6 naprednih AI alata na pametnom telefonu HONOR Magic6 Pro

blank

Ovo je pametni telefon koji drži sve konce u svojim rukama, uz umjetnu inteligenciju koja razumije što korisnik želi

Zamislite da ste uvijek jedan korak ispred svega što se oko vas događa – prije nego pomislite na hranu ona je već poslužena na stolu, prije nego osmislite odgovor na pristiglu poruku on je već napisan, a prije nego što otvorite aplikaciju Google Maps (Karte), kako biste vidjeli gdje se održava 20-a obljetnica mature, lokacija je već ispred vas.

Jedan od najinovativnijih alata na današnjim pametnim telefonima je Magic Portal, dostupan na modelu HONOR Magic6 Pro koji se u kratkom vremenu okitio s čak pet nagrada – za najbolju prednju i najbolju stražnju kameru, najbolju bateriju, najbolji ekran i za fenomenalan zvuk iz stereo zvučnika.

U poruci koja je upravo pristigla piše kako se stara ekipa, na 20-oj godišnjici mature, namjerava sastati u jednom restoranu za koji ne zna baš previše ljudi. Pošiljatelj je u poruci napisao i adresu, uz samo jedan pokret prstom saznali smo i gdje se nalazi lokacija na kojoj ćemo uskoro prepričavati razne zgode, a mnogima će svjedočiti i HONOR Magic6 Pro s kojim su snimljene već tisuće fotografija po cijeloj Europi.

blank

Osim toga, Magic Portal je, koristeći umjetnu inteligenciju, razumio sadržaj poruke te je prepoznao adresu u poruci i usmjerio nas na Google Karte – zadržali smo prst na adresi i potezom prema rubu ekrana ispustili tekst u aplikaciju koja će nas kroz dva tjedna odvesti do lokacije. Istim potezom podijelili smo sadržaj na Facebooku i TikToku, kako bi pozvali i sve druge koji nisu u Whap grupi nekadašnjih srednjoškolaca.

Nekoliko trenutaka kasnije aktivira se funkcija Magic Capsule te se na vrhu ekrana proširuje obavijest o dolaznoj poruci, a klikom na to područje pauziramo slušanje glazbe kako bi pročitali nove poruke i saznali tko dolazi, a tko ipak propušta susret nakon dva desetljeća. Dodirom na vrh ekrana možemo podesiti i alarm kako ne bismo propustili taj događaj.

blank

Na reprizu maturalne večeri mora se doći “zbigecan”, a to znači i novu cool majicu te nove cipele. U tražilicu upisujemo upit ‘što obući u subotu navečer’, a dobiveni slikovni rezultat nakon preuzimanja u galeriju usmjeravamo prema tražilici kako bismo proizvod pronašli na platformama na kojima se prodaju obuća i odjeća. Ponovo nam u telefonu HONOR Magic6 Pro pomaže AI.

Telefon je spreman za snimanje novih videa i fotki uz memoriju od 512 GB, a prije milijun “škljocanja” uključili smo AI oznaku na vrhu ekrana – novi Honor Falcon sustav kamere ima AI bazu podataka koja je 28 puta veća od prethodne generacije, kako bi se dobile jasnije snimke i poboljšala brzina snimanja. HONOR AI Motion Sensing Capture je napredni AI algoritam za snimanje te će predvidjeti i snimiti bitne trenutke u ultra-visokoj rezoluciji.

blank

Glavna kamera od 50 megapiksela dolazi s promjenjivim otvorom blende (f/1.4 i f/2.0) kako bi se u iznimnoj jasnoći snimili plesni pokreti u reprizi jedne od najbitnijih noći svakog srednjoškolca. Periskopsku telefoto kameru od 180 megapiksela koristit ćemo za 2,5x optičko zumiranje ljudi koji se tek približavaju restoranu.

U ovoj priči bitno je i korisničko iskustvo, a dolazi uz MagicOS 8.0, najnoviju verziju HONOR-ovog operativnog sustava temeljenog na Androidu 14. Na početni ekran želimo dodati što više aplikacija kako bi sve bile dostupne na jedan dodir te umjesto 20-ak aplikacija želimo smjestiti dvostruko više. Nakon što se grupiraju srodne aplikacije u istu mapu moguće je kratkim pritiskom smanjiti ili povećati njihov prikaz, kako bi ih stalo što više.

blank

Mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 3 uz 30 % poboljšanja u performansama procesora te 25 % povećanja grafičkog sklopa pružit će do sada neviđeno iskustvo igranja najzahtjevnijih gaming naslova tako da se u taksiju, dok se za dva tjedna budemo vozili do restorana, možemo odigrati još jedan level omiljene igre. Uz najveću u klasi, bateriju kapaciteta 5600 mAh, nema straha od upozorenja da je baterija pri kraju. Spremni smo za party, uz HONOR Magic6 Pro.