A1 Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla potpisali ekskluzivni ugovor

blank

A1 Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla zajednički se spremaju za 5G

A1 Hrvatska sa svojim dugogodišnjim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom nastavlja uspješnu suradnju potpisom ekskluzivnog ugovora o daljnjem razvoju svoje radijske pristupne mreže.

Okvirnim ugovorom do kraja 2023. godine obuhvaćena je modernizacija i proširenje mreže ovog operatora na temelju najnovijih tehnoloških rješenja iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava (Ericsson Radio System – ERS).

Navedena suradnja korisnicima A1 Hrvatska omogućit će i u budućnosti atraktivan doživljaj podatkovno sve zahtjevnijih usluga u svim dijelovima Hrvatske. Na temelju ERS portfelja A1 Hrvatska imat će na raspolaganju fleksibilno rješenje spremno za 5G.

U okviru 5G partnerskog programa A1 Hrvatska tijekom 2018. i 2019. godine predstavio je
funkcionalnosti 5G u živoj mreži koristeći Ericssonovu 5G tehnologiju u radijskom i jezgrenom dijelu mreže.

Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska naglasio je važnost strateškog partnerstva: „Suradnja s kompanijom Ericsson Nikola Tesla omogućava nastavak naše misije – izgradnje pametnog digitalnog društva u Hrvatskoj. Već 20 godina zajedno gradimo modernu infrastrukturu koja građanima olakšava svakodnevicu i donosi jednake mogućnosti komunikacije i povezanosti kao u tehnološki najrazvijenijim zemljama. Nedavno je neovisno međunarodno istraživanje P3 proglasilo A1 mrežu najboljom, čime je potvrdilo i kvalitetu infrastrukture. Jednakim zanosom nastavljamo s izgradnjom mreža 5. generacije i izuzetno smo ponosni što komunikacijsku tehnologiju budućnosti gradimo s hrvatskim stručnjacima.“

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle izrazila je svoje zadovoljstvo nastavkom suradnje s A1 Hrvatska: „S našim strateškim partnerom surađujemo od samog početka njegovog rada prije 20 godina. Cijelo to razdoblje zajedno smo radili na inovativnim rješenjima te osiguravali mrežnu infrastrukturu koja je omogućila ponudu atraktivnih usluga njegovim korisnicima što je prepoznato i brojnim priznanjima. U godini u kojoj obje kompanije obilježavaju svoje važne jubileje ovaj ugovor je snažan poticaj da nastavimo nizati poslovne uspjehe na zadovoljstvo krajnjih korisnika. Razvojno istraživački centar Ericssona Nikole Tesle značajno je uključen u razvoj 5. generacije mobilnih mreža te smo posebno zadovoljni što A1 Hrvatska u partnerstvu s našom kompanijom nastavlja stvarati nove vrijednosti i pružati vrhunske komunikacijske usluge korisnicima u Hrvatskoj.“