A1 korisnici do kraja srpnja dobit će besplatnih 5 GB podatkovnog prometa

blank

A1 Hrvatska svim korisnicima prepaid tarife Škola za život + povećava besplatni podatkovni promet za 5 GB

Razlog povećanja besplatnog podatkovnog prometa za 5 GB je učenicima olakšati opterećenje s približavanjem kraja školske godine. Do 31. srpnja 2020. učenici će imati ukupno 7,5 GB interneta mjesečno.

Tarifa Škola za život + razvijena je u sklopu frontalne provedbe istoimenog projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja koji A1 podržava od samog početka, a u izvanrednim okolnostima kompanija je napravila korak više za održavanje kontinuiteta u nastavi. U sklopu projekta koji za cilj ima osigurati učenicima da nastavni plan prate na tabletima, korisnicima te tarife A1 je osigurao besplatnu SIM
karticu, besplatan pristup edukativnom sadržaju te 2,5 GB mjesečnog prometa koji je nužan za istraživački rad učenika u nastavnom procesu. U projektu Škola za život A1 Hrvatska do sada je školama isporučila oko 70.000 SIM kartica.

blank blank

Pristup digitalnom nastavnom sadržaju i inače je besplatan, bio je prije i bit će nakon što završi situacija s koronavirusom u Hrvatskoj, za sve učenike i nastavnike na A1 mobilnoj mreži koji pristupaju sadržaju s pomoću CARNet APN-a odnosno koji imaju CARNET-ov elektronički identitet.

A1 Hrvatska učenicima omogućuje naknadno gledanje televizijskog programa škole na daljinu za niže razrede, koji se uživo mogu pratiti na HRT3 i SPTV. Uz Snimalicu za kasnije gledanje i gledanje od početka, u Videoteci je besplatno dostupan katalog školskog programa.

Iako se mjere ublažavaju i naši životi polako vraćaju u uobičajenu svakodnevicu, svjesni smo da su u ovom prijelaznom razdoblju učenici koji se školuju na daljinu i dalje veoma opterećeni. Budući da se bliži kraj školske godine, pritisak koji učenici osjećaju dodatno se povećava jer su potrebe za provedbom istraživanja u svrhu pripreme završnih radova i ispita sve veće. Kako bismo im pomogli u tom izazovnom razdoblju mjesečnu ponudu besplatnog podatkovnog prometa povećavamo s 2,5 na 7,5 GB kako ne bi morali brinuti da će im on ponestati u ključnim trenucima u kojima na nas računaju“, izjavila je Monika Majstorović, direktorica marketinga u A1 Hrvatska.

blank

Najmlađim korisnicima TV usluge A1 Hrvatska i dalje omogućuje gledanje svih 14 dječjih televizijskih kanala putem kojih djeca mogu pratiti i Da Vinci Learning, jedan od najboljih svjetskih edukativnih TV kanala. Također, u A1 Videoteci potpuno besplatno dostupna je Video učionica namijenjena učenicima za učenje i ponavljanje nastavnog sadržaja, a sastoji se od video lekcija za sva četiri razreda srednjih škola koje prate gimnazijski program matematike.