A1 Start: traži se ukupno 16 pripravnika

blank

Tijekom rada na projektima A1 Start pripravnici imat će punu podršku mentora i A1 timova, kao i benefite jednake svim ostalim zaposlenicima kompanije

Nova generacija plaćenog A1 Start pripravničkog programa u A1 Hrvatska, za koji su upravo krenule prijave, omogućit će za ukupno 16 pripravnika prvo iskustvo i znanje koje će stjecati na stvarnim projektima iz područja data sciencea i umjetne inteligencije, data analyticsa, razvoja proizvoda, IT software developmenta te razvoja optičke i 5G mreže.

Mladi talenti će i ove godine, u jednoj od najvećih domaćih digitalnih kompanija, imati priliku učiti o poslovima budućnosti kroz rad na konkretnim i inovativnim projektima. Polaznike očekuju i edukacije u važnim poslovnim vještinama poput storytellinga, prezentacije, efikasne komunikacije, agilnih načina rada i slično. Sudjelovat će i na različitim događanjima (i kultnim partyjima) unutar tvrtke.

blank

A1 Start program kompanija je pokrenula s ciljem uključivanja mladih talenata u svoje timove. Tijekom prve godine projekta odabrano je 10 diplomanata iz područja data sciencea i data analyticsa, koji su tijekom šest mjeseci usavršavali digitalne, ali i usvajali brojne druge poslovne vještine koje će im koristiti u njihovim karijerama.

„Istraživanja pokazuju da će se 65% osnovnoškolaca baviti zanimanjima koja danas još ne postoje, a čak 94% poslodavaca već sada od svojih zaposlenika očekuju stjecanje novih vještine tijekom rada. Pripravnički program A1 Start služi kao most između obrazovnog i realnog sektora, gdje mladi stručnjaci stječu iznimno važno iskustvo u poslovima koji će formirati tržišta budućnosti. U okviru programa imaju mogućnost raditi na kompleksnim projektima iz područja podatkovne znanosti i podatkovne analitike te drugih poslova budućnosti, a uspješnost prve godine provođenja programa nas je motivirala da ga pokrenemo i ove godine“, izjavio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije.

Ivan Skender
Ivan Skender

Natječaj za A1 start otvoren je do 9. lipnja 2022. do kada svi zainteresirani trebaju poslati svoj životopis i motivacijsko pismo. Nakon toga slijedi selekcijski proces, a pripravnici će započeti s radom 1. rujna 2022. Svi koji žele započeti svoju karijeru u tech i ICT industriji kroz A1 Start mogu se prijaviti putem linka.

Izjave prethodnih pripravnika

„Najdraži izazov s kojim sam se dosad susrela bilo je unapređivanje internog chatbota Bob Rocka. Na tom projektu naučila sam kako izgleda proces izgradnje virtualnog asistenta i bolje se upoznala s obradom prirodnog jezika, jednim od područja umjetne inteligencije“, izjavila je Paula Hercigonja, Junior Data Scientist.

„Zadaci koje dobivam izazovni su i zanimljivi te pokrivaju puno različitih područja. Podrška mentorice pomogla mi je da se što brže prilagodim, a program je ispunio sva moja očekivanja“, izjavila je Karla Višić, Junior Data Analyst.

„A1 Start program ispunio je sva moja očekivanja. Željna sam novih znanja i u radu primjenjujem savjete iskusnijih kolega“, izjavila je Ksenija Dutković, A1 start pripravnica i Junior Data Analyst.