Honor je broj 1

blank

Honor je po prvi put dosegao vrh na kineskom tržištu isporučivši 15 milijuna jedinica s ogromnim rastom od 205%

Tržište pametnih telefona u Kini u prvom tromjesečju 2022. nastavilo je s lošim rezultatima u usporedbi s globalnim tržištem, pri čemu su isporuke pale 18% na godišnjoj razini, a 13% uzastopno na 75,6 milijuna jedinica, pokazuju podaci agencije Canalys.

Iza Honora, koji je nakon prošlogodišnje treće pa druge pozicije, zauzeo prvo mjesto, slijede Oppo (uključujući OnePlus) na drugom mjestu s 13,9 milijuna isporučenih primjeraka, Apple je zauzeo treće mjesto s 13,8 milijuna isporučenih pametnih telefona.

blank

Vivo i Xiaomi završili su među prvih pet isporučivši 12,2 milijuna odnosno 10,6 milijuna jedinica u prvom kvartalu 2022. godine. Svi drugi brendovi su isporučili 10,2 milijuna telefona, što čini ukupno 75,6 milijuna telefona. U prvom kvartalu 2021. godine isporučeno je 92,5 milijuna telefona.

„Korekcija tržišta nije iznenađenje nakon slabog Q4 prošle godine“, kaže analitičarka Canalysa Amber Liu. „Obično dolazi do uzastopnog pada potražnje i proizvodnje u prvom tromjesečju, iako kinesko tržište pametnih telefona bilježi slabe rezultate gotovo tri godine. Konkurencija među prvih pet dobavljača bila je iznimno neizvjesna jer je Huawei nestajao u posljednjim tromjesečjima. Dok je većina vodećih dobavljača ublažila nova lansiranja u prvom tromjesečju, Honor je sekvencijalno porastao za 6%. Njegova nova serija 60 i X30 pridonijela je njegovim solidnim performansama jer je nastavila rasti u offline kanalima.“

blank

blank