Alcatelov trojac s naglaskom na dizajnu, specifikacijama i dobrim cijenama

blank

blank

blankAlcatel je netom prije početka Mobile World Congressa u Barceloni predstavio tri nova modela (Alcatel 1s, Alcatel 3, Alcatel 3L) koji pozornost privlače specifikacijama, dizajnom i povoljnim cijenama. Predstavili su i novi tablet 3T 10.

Imamo i video direktno iz Barcelone:

Alcatel 1s

blankAlcatel nije štedio na radnoj memoriji kod modela 1s, a koji se nadopunjuje na već dva predstavljena modela Alcatel 1x i Alcatel 1c. Pogled na specifikacije otkriva da bi uz 3 GB RAM-a bez problema mogao ići i pod seriju 3, ali uz HD+ 18:9 ekran od 5,5 inča ipak pripada seriji 1. Interna memorija iznosi 32 GB te je prosiriva microSD karticama.

blankBaterija unutar plastičnog kućišta s završnom obradom kao da se radi o brušenim metalu dostupnog u četiri boje (crna, plava, pink i zlatna) kapaciteta je 3060 mAh te bi uz Android 9.0 Pie trebala potrajati i više od jednog dana.

Osamjezgreni procesor uparen je s dvostrukom stražnjom kamerom u kombinaciji 13 + 2 megapiksela, a sve nadzire AI odnosno umjetna inteligencija koja optimizira veći broj različitih scena.

Ispod stražnje kamere smješten je i senzor otiska prsta, a za još praktičniji nadzor podataka i otključavanje ekrana na prednjoj strani je podržan Face Key odnosno otključavanje ekrana našim licem.

Očekivana cijena za Alcatel 1s je 109 eura.

Alcatel 3

blankZasigurno jedan od najljepših Alcatelovih pametnih telefona svih vremena je Alcatel 3 (2019). Na stražnjoj se strani nalazi dvotonska boja koja se ne presijava kao kod drugih uređaja iz samo jedne boje nego se koriste dvije boje. Moći ćete birati između crno-plave i crno-ljubičaste boje koja pod prstima odaje dojam kao da se radi o staklu, ali je ipak u pitanju kvalitetna plastika koja će vas sigurno oduševiti.

blankEkran od 5,9 inča omjera 19,5:9 na vrhu ima maleni notch kojem se pozadina može i zatamniti, rezolucija ekrana je HD+. Alcatel 3 dolazi u dva memorijska kapaciteta, od 3 GB RAM / 32 GB te 4 GB RAM / 64 GB interne memorije.

Stražnja kamera je dvostruka u kombinaciji 13 + 5 megapiksela, podržava AI te uz 21 scenu omogućuje prilagodbu postavki, kontrasta, svjetline i oštrine. Prednja kamera nudi 8 megapiksela, podržava otključavanje ekrana licem (Face Key). Baterija je kapaciteta 3500 mAh.

Telefon pokreće Snapdragon 439, a cijena za Alcatel 3 GB / 32 GB je 159 eura dok će verzija 4 GB / 64 GB koštati 189 eura.

Alcatel 3L

blankIako Alcatel 3 i Alcatel 3L dijele slične specifikacije, ipak se razlikuju, a slovo L ne označava veći ekran nego se također radi o 5,9 inčnom HD+ ekranu koji nudi 88,4% pokrivenosti prednje strane.

blank

U drugom tromjesečju 2019. stiže Android 9.0 nadogradnja, baterija je 3500 mAh, a telefon s crnim ili plavim kućištem može biti vaš za 139 eura.

Tablet Alcatel 3T 10

blank

Ekran od 10 inča i stereo zvučnici krase novi tablet Alcatel 3T 10 unutar kojeg je smještena baterija od 4080 mAh, uz instaliran Android 9.0.

blankS tri metra udaljenosti moguće je glasovnim naredbama upravljati tabletom kako bi se kontroliralo gledanje videa, slušanje glazbe ili pak postavilo pitanje o bilo čemu preko Google Assistanta.

Posebni dodatak je Audio System, bežični stereo zvučnik na koji se tablet može postaviti te tako direktno uživati i videu i zvuku. Spajanjem tableta uključeni ostaju oba stereo zvučnika na tabletu Alcatel 3T 10 pa se ukupno zvuk prostire preko četiri zvučnika. To zadovoljstvo će vas koštati 229 eura, a cijena samo za tablet je 179 eura.