Citus osvojio zlatnu medalju na međunarodnom sajmu inovacija u Bangkoku

blank
dav

Odličan početak 2019. godine za hrvatsku tvrtku Citus – osvojili su zlatnu medalju za svoju inovaciju koja se može opisati ovako: Vidim te, znam tko si, što želiš i ne možeš me prevariti!

Citus je hrvatska tvrtka koja ove godine obilježava 20 godina postojanja, a u svijetu su poznati po osvajanju više od 60 nagrada za različite inovacije koje je zatim Citusov tim pretvorio u uspješne proizvode.

Na upravo završenom međunarodnom sajmu inovacija Bangkok International Intellectual Property, Invention, Innovation and Technology Exposition (IPITEX) hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality.

Radi se o digitalnoj platformi koja omogućava inovativnu interakciju na relaciji čovjek – stroj – čovjek pokretom ili glasom bez potrebe za fizičkim dodirivanjem ekrana, miša ili tipkovnice. Obilježje ove inovacije je u njezinoj sposobnosti da prepozna i izmjeri, u realnom vremenu, spol, dobnu grupu, dimenzije ljudskog tijela (visinu, dužinu podlaktice, potkoljenice itd.) i emociju čovjeka bez potrebe za prethodnim stvaranjem baze podataka snimljenih fotografija ljudi.

blank
Tomislav Bronzin je osnivač tvrtke Citus

Citusovo rješenje ne koristi fotografije osoba (nigdje se ne snimaju) nego se mjerenje obavlja u realnom vremenu, u svega nekoliko sekundi, čime je zajamčena privatnost, anonimnost i sigurnost svake osobe/objekta mjerenja. Svi izmjereni podaci se spremaju u bazu podataka smještenu u cloud.

C@N Motion Smart Customer/Human Engagement omogućava prilagodbu korisničkog sučelja, odnosno personaliziran pristup korisniku, bez korištenja osobnih podataka kojima bi se moglo identificirati osobu koja stoji ispred sustava. Anonimizirani podaci o kupcima omogućavaju prikupljanje podataka za potrebe npr. programa vjernosti, razumijevanje ponašanja potrošača, planiranja ili analize prodaje, logističkog planiranja itd.

Ovo rješenje karakterizira izuzetna lakoća upotrebe/korištenja svim dobnim skupinama, kao i osobama s invaliditetom, a samim korisničkim sučeljem se upravlja pokretom ruke/tijela bez potrebe za fizičkim dodirom ekrana, miša ili tipkovnice. Činjenica da nema nikakvog fizičkog dodira između korisnika i proizvoda (ekrana, miša, tipkovnice) čini ovo rješenje higijenskim, osobito u uvjetima gdje veliki broj osoba koristi ovaj proizvod.

Zahvaljujući tom pristupu velike su mogućnosti primjene ovog rješenja u svim branšama i industrijama što ovu inovaciju čini novim kanalom komunikacije. Smart City, Smart Shelf, Smart Window, gemifikacija, prilagodba sadržaja korisniku, edukacija, alat za istraživanja, primjenjivost u raznim industrijama (zdravstvo, obrazovanje, maloprodaja, marketing itd.) samo su neke od mogućnosti korištenja ovog rješenja.

Na sajmu inovacija IPITEX 2019 ove se godine predstavilo više od 1000 izložaka sa sudionicima iz 25 država iz cijelog svijeta.

blank