Algebra u Zagreb dovodi najveće svjetsko gamedev natjecanje

blank

Početkom veljače širom svijeta će se održati najveće svjetsko natjecanje u izradi videoigara, a pobjednika u Zagrebu očekuje primamljiva nagrada

Algebra, najveća i najbrže rastuća obrazovna grupacija u Hrvatskoj, ugostit će na svom zagrebačkom kampusu od 3. do 5. veljače 2023. natjecanje Global Gam Jam. Najveće svjetsko natjecanje u izradi videoigara simultano se održava na lokacijama diljem svijeta, s desecima tisuća sudionika, takozvanih „jamera“.

Global Game Jam konceptom je sličan hackatonu, a glavni cilj je u 48 sati osmisliti video igru prema temi predstavljenoj na početku natjecanja. Pritom svaka lokacija može dodati svoj specifičan zahtjev koji prati glavnu temu pa će ovogodišnji Global Game Jam Algebra 2023 pred natjecatelje staviti upravo takav dodatni izazov. Timovi i pojedinci imaju priliku osvojiti besplatno studiranje na Algebri.

blank

Global Game Jam je dio aktivnosti koje će se održavati tijekom Gamedev weekenda, prvog takvog u nizu budućih događanja posvećenih industriji video igara i obrazovanju budućih game developera.

Posjetitelji Algebrinog kampusa će tijekom prvog vikenda u veljači u sklopu Gamedev weekenda imati priliku posjetiti dane karijera, izložbu radova gamedev industrije u Hrvatskoj, poslušati panel raspravu o ulozi i potrebama obrazovanja u game development industriji u Hrvatsko, kao i sudjelovati na dva interaktivna predavanja vezana za mogućnost prikupljanja financija za tvrtke i projekte iz raznih postojećih i novih izvora.

Adam Kovač
Adam Kovač

Zanima li vas kako dobiti financijsku potporu Epic MegaGrant, koju dodjeljuje Epic Games, nemojte propustiti predavanje Adama Kovača, stručnjak iz tvrtke 3lateral koja se bavi inovativnim tehnologijama za omogućavanje digitalizacije ljudskog izgleda i pokreta.

Ana Fresl
Ana Fresl

O temi kako prijaviti projekt na EU natječaje i uspješno ga realizirati govorit će stručnjakinja za EU fondove i osnivačica tvrtke PJR consulting Anae Fresl – zainteresiranima će otkriti iz kojih se EU fondova može povući čak 33 milijuna eura za razvoj industrije videoigara.

Hrvoje Balen, Mislav Balković, Tomislav Dominković
Hrvoje Balen, Mislav Balković, Tomislav Dominković

„Drago nam je što je upravo Algebri pripala čast ugostiti jedan ovako uzbudljiv događaj za gaming zajednicu. Na području Hrvatske Global Game Jam natjecanja su do sada održana u Rijeci i Novskoj te će Global Game Jam Algebra 2023 biti prvo takvo natjecanje održano u Zagrebu. Ovo je odlična prilika mladima da pokažu svoje vještine, a najbolji od njih imat će ih prilike dalje razvijati zahvaljujući nagradama koje uključuju besplatno ili sufinancirano studiranje na prvoj godini prijediplomskog i diplomskog studija primijenjenog računarstva koje mogu osvojiti na Algebri“, izjavio je Hrvoje Balen, član Uprave Algebre.

Više informacija o Global Game Jamu i Gamedev weekendu kao i detaljan program dostupno je na poveznici, a prijave su do 30. siječnja 2023. moguće ovdje.

blank