Aplikacija iČelnik za efikasniji javni servis županija, gradova i općina

blank

Aplikacija iČelnik služi za upravljanje proračunom, strateško planiranje i donošenje odluka suvremenih župana, gradonačelnika i načelnika.

Sisak, Virovitica, Rab, Kutina i Lošinj prvih je pet gradova u Hrvatskoj koji su implementirali aplikaciju iČelnik. Radi se o rješenju hrvatske tvrtke Libusoft Cicom koje će županima, gradonačelnicima i načelnicima županija, gradova i općina u realnom vremenu omogućiti uvid u trenutno stanje proračuna, troškova, nenaplaćenih sredstava i dužnika – putem računala, tableta i pametnih telefona spojenih na internet.

icelnikZa implementaciju rješenja iČelnik nije potrebno zapošljavati nove djelatnike u javni servis nego sve poslove obavlja tvrtka Libusoft Cicom, a trajanje implementacije je oko deset dana za grad veličine Siska (ovisno u kojem su stanju postojeći podaci kako bi se uveli u novi sustav). Cijena rješenja je oko 40.000 kuna, a korištenjem se očekuju uštede u poslovanju do 9% dok se za uredsko poslovanje uštede kreću i do 20%.

Cilj servisa je potaknuti javni servis prema transparentnijem praćenju prihoda i rashoda, naplate kod dužnika, a uz različite tablične i grafičke prikaze korisnici mogu pratiti u kojim općinama su najveći dužnici, u kojem postotku su dugovanja itd. Istovremeno, servis iČelnik omogućuje razne korisničke nivoe i prava koja rukovodeći ljudi jedinica lokalne samouprave mogu davati svojim suradnicima dok se određene informacije mogu transparentno dijeliti i s građanima. Servis je usklađen s GDPR-om, a podaci se mogu spremati lokalno i u cloud kod tvrtke Libusoft Cicom.

ičelnikUz servis iČelnik moderni čelnici i izvan svojeg ureda imaju pristup bitnim podacima stanja poslovanja i rezultata upravljanja financijama. Aplikacija iČelnik je izvještajni portal putem kojeg čelnici mogu brzo i jednostavno doći do svih brojki od interesa, pratiti realizaciju proračuna, kontrolirati prihode, rashode, troškove plaćanja, stanje riješenosti predmeta građana i sve relevantne financijske pokazatelje.

Prva i jedina takva aplikacija na našem tržištu i u regiji čelnicima zorno daje uvid u promet i stanje novčanih sredstava; naplatu, promjene i stanje potraživanja, kao i usporedbu podataka s rezultatima i stanjem iz prijašnjih obračunskih razdoblja – jer prikaz trenda olakšava donošenje kvalitetnih odluka.

icelnik-aplikacija