Apple, Huawei i Samsung glavni su što se tiče pametnih satova

blank

U trećem kvartalu 2020. Apple, Huawei i Samsung isporučili su najviše pametnih satova, a znakovito je i povećanje isporuka

Prema podacima koje je objavio Counterpoint, isporuke pametnih satova u trećem ovogodišnjem kvartalu povećane su za 6 posto, u usporedbi s istim razdobljem u 2019. godini. Pet vodećih brandova drži 66 posto isporuka, a Kina je nadmašila Sjevernu Ameriku te nakon sedam kvartala postala tržišni lider.

Prvo mjesto po isporuci pametnih satova u svijetu u Q3 2020 drži Apple (28 posto) povećavajući svoj tržišni udio za 2 postotna boda u odnosu na situaciju od prije godinu dana (26 posto u Q3 2019). Appleovom uspjehu pridonosi lansiranje novog pametnog sata srednjeg ranga Apple Watch SE, uz cijenu manju od 300 USD.

Na drugom je mjestu Huawei s udjelom od 15 posto zahvaljujući nedavno lansiranim pametnim satovima poput Watch GT 2 Pro i Watch Fit. Huawei je udio povećao s prošlogodišnjih 10 posto.
Treće mjesto s 10 posto udjela (prošle godine 8 posto udjela na četvrtom mjestu) zauzeo je Samsung koji je predstavio Galaxy Watch 3 te je pretekao Imoo brand iz BBK grupe koji se sad nalazi na četvrtom mjestu s udjelom od 7 posto (prošle godine 8 posto).

Fitbit je šesti sa 6 posto (isto kao i lani), slijede Amazfit (5 posto, lani 4 posto), Garmin (4 posto, lani 4 posto), Fossil (2 posto, a prošle godine 3 posto) dok ostali imaju 23 posto udjela (lani 32 posto).

blank