Asus predstavio novi telefon za one koji traže kompaktnost

blank

Ne žele svi veliki pametni telefon – Asus Zenfone 10 dolazi s ekranom dijagonale od 5,9 inča, a značajno je unaprijeđeno trajanje baterije

Novi Asus Zenfone 10 nasljeđuje prošlogodišnji Asus Zenfone 9. Glavna novost je što su iz istog kapaciteta baterije, od 4300 mAh, uspjeli dobiti 12,9 posto više trajanja baterije između dva punjenja s punjačem snage 30 W.

Novost je i bežično punjenje snagom do 15 W, što će vlasnicima kompatibilnih Qi punjača u automobilima biti veliki plus kao i onima koji kod kuće i u uredu imaju bežični punjač. Punjenje će bežično biti nešto sporije, ali to je karakteristika kod svih telefona koji podržavaju bežično punjenje.

Nadograđena je prednja kamera s 12 na 32 MP te Asus Zenfone 10 sada ima RGBW senzor s velikim pikselima od 1,4 μm, što kameri daje iznimne performanse pri slabom osvjetljenju. Bijeli pikseli dodaju se tradicionalnim RGB pikselima, poboljšavajući ukupnu kvalitetu slike pri snimanju slika u slabom okruženju.

blank
Asus Zenfone 9
Asus Zenfone 10
Asus Zenfone 10

Noću pomažu napredni algoritmi za noćnu scenu – kada snimate selfije noću ili u zatvorenom prostoru sa Zenfoneom 10 subjekti u prvom planu imaju prirodnu boju kože, jasne konture i dobro definirano svjetlo i sjene.

Ostali načini rada kamere također su poboljšani. Portretni način rada nadograđen je fleksibilnijim opcijama zumiranja, a način rada Light Trail sada omogućuje korisnicima snimanje profesionalnih fotografija iz ruke, bez potrebe za stativom.

Stražnji sustav sastoji se od glavne kamere od 50 megapiksela s optičkom stabilizacijom slike, drugi senzor ima 13 megapiksela i snima širokokutne kadrove. Druga generacija 6-osnog hibridnog gimbalnog stabilizatora u stražnjoj kameri od 50 MP omogućuje videozapise bez zamućenja i podrhtavanja, čak i kada se kamera kreće. Ovaj inovativni gimbal OIS prati svaki pokret Zenfonea 10 u svakom smjeru i koristi te informacije za podešavanje cijelog modula kamere u stvarnom vremenu.

blank

blank

Može kompenzirati pomake do +/- 3 ° tako da će pomoći uglađivanju čak i najluđe akcije, bez optičkog izobličenja ili duhova. U kombinaciji s ultrabrzom tehnologijom autofokusa, koja brzo fokusira i glatko reagira na promjene i s hardverskim anti-shake EIS algoritmima Zenfone 10 daje super glatke akcijske snimke profesionalnog izgleda, bez obzira na subjekt.

Na AMOLED ekranu se uz određene gaming naslove može koristiti stopa osvježavanja od 144 Hz, kako bi igranje bilo ugodnije, što je znatno unaprjeđenje u odnosu na 120 Hz na Asus Zenfone 9.

Novi Zenfone 10 pokreće Snapdragon 8 Gen 2 na 4 nm tehnologiji, kućište podržava zaštitu od prašine i vode (IP68), a dolazi u pet boja: Aurora Green, Eclipse Red, Comet White, Starry Blue i Midnight Black. Cijena za Asus Zenfone 10 je u periodu prednarudžbi, koji traje do 29. srpnja 2023., snižena na 829 eura, a redovna cijena je 879 eura.

blank