Nokia i iFixit spašavaju vaš budžet

blank

Novi model iz Nokije omogućuje popravak odnosno zamjenu zaslona, istrošene baterije te oštećeni konektor

Nokia G42 s 5G novi je smartphone s naglaskom na dizajn, ali i na trajanju baterije te održivosti i spasu za vaš budžet. Mnogi korisnici, nakon što im se ošteti konektor punjenja, razbije zaslon ili drastično smanji kapacitet baterije posežu za kupnjom novog pametnog telefona.

Nakon modela Nokia G22 i novi G42 s 5G omogućuje popravak u vlastitom scenariju, bez odlaska u servis i čekanja na popravak. Koji je obično vrlo skup i ponekada neisplativ. Kupite li na web stranici iFixit novi zaslon, bateriju ili konektor punjenja moći ćete ih sami zamijeniti, uz jednostavne upute i praktičan alat.

Uz 5G povezivost nova Nokia G42 s 5G će s baterijom od 5000 mAh potrajati do tri dana između punjenja, a jamči se i da će baterija zadržati 80% svog izvornog kapaciteta nakon 800 ciklusa punjenja – to je otprilike četiri godine punjenja.

blank

Android 13 pametni telefon dolazi s 3 godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja i 2 godine nadogradnji OS-a. Glavni senzor kamere od 50 megapiksela radi s nekim od najpametnijih AI slika za snimanje jasnih fotografija, čak i u težim uvjetima.

Portretni način rada stavlja vašu točku fokusa u središte pozornosti dok noćni način rada pomaže pri kvalitetnim snimkama nakon mraka koje se sve mogu vidjeti na HD+ zaslonu od 6,56 inča. A uz OZO 3D snimanje zvuka vaši videozapisi zvuče jednako dobro kao što izgledaju.

Čip je Qualcomm Snapdragon 480+ 5G, telefon ima 128 GB memorije proširive microSD karticama, a ističe se i ljubičasta boja kućišta. Cijena za Nokiju G42 s 5G je 259 eura.

blank

blank