Bežične slušalice sve se više traže

blank

Uz 5G i umjetnu inteligenciju, glas je treći pojam koji obilježava 2019. godinu

Iako bismo definiciju glasa više vezali uz prvu i drugu generaciju mobilne telefonije, a ne u vremenu kad se sve češće predstavljaju 5G pametni telefon, a umjetna inteligencija sve više ulazi u naše živote, ovaj se put glas odnosi na pojam slušanja. Ljudi sve više koriste (bežične) slušalice za slušanje glazbe i razgovor preko mobitela.

Pokazuju to podaci o prodaji bežičnih slušalica u trećem kvartalu 2019. godine. U odnosu na prethodni, drugi kvartal ove godine, prodaja je porasla za 22 posto. A tek nam dolaze Black Friday (Crni petak, 29. studenog 2019.), Cyber Monday (2. prosinca 2019.) te Božić.

Dakle, u trećem je tromjesečju ove godine isporučeno 33 milijuna bežičnih slušalica, uz vrijednost od 4,1 milijardu američkih dolara, od čega na američko tržište otpada 31 posto (10 milijuna komada). U Kini je prodaja porasla za 44 posto u odnosu na drugo tromjesečje 2019. godine.

blank

Apple je sa svojim AirPods slušalicama vodeći brand, uz udio od 45 posto, ali imaju pad jer su prije držali 53 posto. Slijedi Xiaomi s udjelom od 9 posto (skok s četvrtog na drugo mjesto) dok treću poziciju drži Samsung s udjelom od 6 posto (pao je s drugog mjesta). Xiaomi je rast ostvario sa slušalicama Redmi Airdots koje se prodaju po cijeni od 20 američkih dolara. Na listi dalje slijede JBL i Beats, Amoi, QCY, Skullcandy, Jlab, Jabra te ostali.

Za očekivati je daljnji rast prodaje nakon što stignu rezultati za novo tromjesečje u kojem su u prodaji Apple AirPods Pro, Amazon Echo Buds, Microsoft Surface Earbuds i Jabra Elite 75t. Procjene koje je iznio Counterpoint Research govore o 120 milijuna komada prodanih u 2019. godini.

blank
meanIT Bežične stereo slušalice TWS B20

Među modelima koji se nalaze na hrvatskom tržištu ističemo meanIT bežične slušalice TWS B20 s funkcionalnim i praktičnim postoljem za nošenje i punjenje slušalica. Naime, unutar postolja se nalazi punjiva baterija koja omogućuje da se slušalice pune, a moguće ih je napuniti do pet puta. Zatim se postolje ponovo napuni…

meanIT bežične slušalice TWS B20 karakteriziraju kvalitetna izrada, odlična ergonomija, dizajn i povoljna cijena od 159 kuna. Za spajanje s mobitelom koristi se Bluetooth 5.0 veza, a s jednim punjenjem baterije mogu izdržati do 5 sati razgovora i slušanja glazbe. Li-ion baterija pojedine slušalice kapaciteta je 50 mAh, a Li-ion baterija postolja za punjenje 400 mAh.

blank

blank

blank